Mitenhän minulta voikin tällainen ohje puuttua blogistani, koska näitä lähes aina tulee kuitenkin pääsiäiseksi tehtyä.
Alla olevalla ohjeella pitää täytettä sitten laittaa aika reilusti jokaiseen piiraaseen. Jotkut pistävät haarukalla muutaman reiän piiraan pohjalle, jotta pohja ei nousisi niin paljon... uskokoon ken haluaa ja kokeilkoon....
Pienet pullataikinapohjaiset rahkapiirakat
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1½ tl suolaa (voi laittaa ripsauksen enemmänkin)
1 muna
150 g pehmeää/sulatettua rasvaa haaleana
vehnäjauhoja
Täyte:
500 g maitorahkaa (sitruunarahkaa sekaan?)
1 dl maitoa
1-1½ dl sokeria
2 isoa munaa
1½ dl rusinoita (voi laittaa enemmänkin)
2-3 tl vaniljasokeria (tai vanilliinikin käy)
1 sitruunan mehu (+ sitruunan ohueksi raastettu hieno keltainan kuori... minä laitan. Kaiki eivät tykkää laittaa raastetta ollenkaan)
Piirakoiden reunojen voiteluun 1 muna ja halutessaan ripsaus raesokeria.
Valmista pehmeä pullataikina ja kohota sitä hieman lämpimässä vedottomassa paikassa.
Leivo pyöreät pikkupullat ja kohota ne hyvin.
Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin ja maistele makeus mieleiseksi.
Paina kohonneisiin pulliin iso syvennys keskelle esim. lasilla/lasipurkilla.... paina iso syvennys, niin mahtuu paljon täytettä.
Voitele piirakoiden reunat munalla ( ja laita ripsaus raesokeria voidellulle pinnalle niin halutessasi... ei ole ollenkaan välttämätöntä)
Laita rahkatäyte syvennykseen.
Paista piirakat tavallisessa uunissa 200-220 asteessa 12-15 min.
HUOM! jos teet ison pellillisen kokoisen piirakan, tee vaan puolet pullataikinasta ja täyte yksinkertaisena. Iso piirakka paistetaan 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia.
Namskis!
Myös nämä hedelmäiset pienet rahkapiirakat ovat vallan mainioita.... eikä nämäkään pöljempiä ole.... pullat kategoriasta löytyy muitakin samantapaisia ohjeita, vaan kun kuvat ovat vielä karkuteillä.
Kommentit