Mitenhän minulta voikin tällainen ohje puuttua blogistani, koska näitä lähes aina tulee kuitenkin pääsiäiseksi tehtyä.

CIMG7031-normal.jpg

Alla olevalla ohjeella pitää täytettä sitten laittaa aika reilusti jokaiseen piiraaseen. Jotkut pistävät haarukalla muutaman reiän piiraan pohjalle, jotta pohja ei nousisi niin paljon... uskokoon ken haluaa ja kokeilkoon....

 

Pienet pullataikinapohjaiset rahkapiirakat

Pullataikina:

5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa (voi laittaa ripsauksen enemmänkin)

1 muna

150 g pehmeää/sulatettua rasvaa haaleana

vehnäjauhoja

 

Täyte:

500 g maitorahkaa

2 dl maitoa (1 dl voisi korvata kermalla)

1-1½ dl sokeria

2 isoa munaa

1½ dl rusinoita

2-3 tl vaniljasokeria (tai vanilliinikin käy)

1 sitruunan mehu

Piirakoiden reunojen voiteluun 1 muna ja halutessaan ripsaus raesokeria.

 

Valmista pehmeä pullataikina ja kohota sitä hieman lämpimässä vedottomassa paikassa.

Leivo pyöreät pikkupullat ja kohota ne hyvin.

Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin ja maistele makeus mieleiseksi.

Paina kohonneisiin pulliin iso syvennys keskelle esim. lasilla/lasipurkilla.... paina iso syvennys, niin mahtuu paljon täytettä.

Voitele piirakoiden reunat munalla ( ja laita ripsaus raesokeria voidellulle pinnalle niin halutessasi... ei ole ollenkaan välttämätöntä)

Laita rahkatäyte syvennykseen.

Paista piirakat tavallisessa uunissa 200-220 asteessa 12-15 min.

 

HUOM! jos teet ison pellillisen kokoisen piirakan, tee vaan puolet pullataikinasta ja täyte yksinkertaisena. Iso piirakka paistetaan 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia.

 

CIMG7028-001-normal.jpg

Namskis!

 

Myös nämä hedelmäiset pienet rahkapiirakat ovat vallan mainioita.... eikä nämäkään pöljempiä ole.... pullat kategoriasta löytyy muitakin samantapaisia ohjeita, vaan kun kuvat ovat vielä karkuteillä.