Nämä pikkuleivät kuuluvat meillä aina jouluun ja kaikenlaisiin sukujuhliimme.... ovat ihania.
Tässä kuvassa on kaksinkertaisesta annoksesta tehdyt kanelimuroleivät... kymmenkunta pikkuleipää ehittiin jo maistella ennen kuvaamista.....
Kanelimuroleivät
250 g rasvaa
200 g sokeria
1 muna
1½ tl soodaa
1½ tl kanelia
375 g vehnäjauhoja
(pinnalle voitelumunaa, minä en enää nykyisin voitele)
päälle koristeeksi kanelisokeriseosta
Valmistaminen:
- vatkaa taikinan rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja kuivat ainekset
- laita taikina kovettumaan esim muovipussiin ja kylmään
- kaulitse taikinasta ohut levy ja ota haluamasi muotoisia pikkuleipiä ja koristele ne kanelisokeriseoksella
- paista + 175 - 200 asteisessa uunissa keskitasossa kauniin vaalean ruskeiksi, varo etteivät pala!
Kommentit