CIMG1348-002.jpg

Hedelmäiset broilerikastikkeet/höystöt ovat meillä tykättyjä ruokia. Tässä yksi hyvin simppeli kokonaan paistinpannulla (ainakin pienemmälle porukalle) valmistuva ruokalaji. Jos kastikkeeseen ei halua käyttää persikkasosetta, saa ihan hyvän persikkaisen broileriruoan laittamalla persikan palasia enemmän ja kermaa tai vettä kastikkeeseen hieman enemmän.

Broileria persikka-purjo kermakastikkeessa

puolen kg pakkaus luutonta broilerin lihaa (minulla oli ohutleikkeitä myös rintafile, sisäfile, paistiileike käy)

öljyä/muuta rasvaa lihojen ruskistamiseen

2-3 dl (ruoka)kermaa (käytin maustamatonta)

noin 1 dl vettä (tai kanalientä)

1 dl persikkasosetta

paprikajauhetta (laita aluksi vain ½ tl)

currya (laita aluksi vajaa1 tl)

kurkumaa (noin ½ tl)

suolaa (laita aluksi vajaa1 tl)

sitruunapippuria (noin ½ tl tai mustapippuria rouheena/myllystä)

1 pullea valkosipulin kynsi murskattuna

yhden keskikokoisen purjon vihreä osa (minä halusin käyttää vihreät osat nimenomaan värin takia, määrä hienonnettuna noin 2 dl)

(vaaleaa maizenasuurustetta (tai suurusta kastike vehnäjauho-vesiseoksella tai perunajauho-vesiseoksella))

4 kpl säilykepersikan puoliskoja kuutioituna

Valmistaminen

Ruskista lihojen pinta paistinpannulla tilkassa öljyä/muuta rasvaa.

Lisää pannulle ruokakerma, vesi, mangosose ja mausteet.

Kypsennä lihat kannen alla välillä ruokaa sekoittaen. Lientä pitäisi olla sen verran, että lihat just ja just peittyvät. Lihojen kypsymisaika riippuu niiden pulleudesta. Lisää purjot vasta kypsentämisen loppupuolella sekaan pehmenemään, jotta ne eivät menetä kaunista vihreää väriään. Tarkista lihan kypsyys lihan paksuimmasta kohden.

Jos haluat kastikkeesta sakeampaa, suurusta kastikeosuutta hieman vaalealla maizenalla. Minä suurustin.

Lisää persikkakuutiot kypsään ruokaan ja anna niiden vain kuumentua ruoassa.

Tarkista vielä kastikkeen maku.

CIMG1346-001.jpg

Myös paistileikkeistä olen vastaavaa ruokaa tehnyt, vähän pidemman aikaa saa lihoja haudutella. Monen mielestä sen liha on maukkaampaa mitä ohutleikkeiden/rintafileiden/sisäfileiden.

CIMG1356.jpg

Tarjoa broileriruoka keitetyn riisin kanssa. Jos ruokaa haluaisi maustaa jollain yrtillä, niin rakuuna on oikein passeli yhdistelmä broilerille ja istuu se persikankin makuun.