Kauppareissulla yhytin viimeinkin meidänkin lähikaupasta Hyytelösokeri Multia. Linkin takaa löytyy enemmän tietoa kyseisestä sokerista. Multihan on karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhepohjainen hyytelöimisaine ja sitä voidaan käyttää myös maito/kerma yms pohjaisiin hyytelöihin toisin kuin tavallista hyytelösokeria ( pektiinipohjainen).

Ostaessani tuon sokeripakkauksen en oikein edes tiennyt mihin sitä aion kokeilla.....jotain makeaa teki taas kerran  mieli, joten päädyin tekemään pakkauksessa olevalla ohjeella pannacottaa. Tai  minä luulin tekeväni pakkauksen ohjeella,mutta jostain kumman syystä siihen kuitenkin tuli erilaiset ainesuhteet. Se ei kyllä tahtia haitannut, koska valmis jälkkäri ei ollut liian kovaa vaikka laitoinkin Multia enemmän. Jälkiruoan kumoamistarkoitusta minulla ei ollut, mutta valmis jälkkäri oli niin irtonaisen tuntuista annoskulhoissa, joten käänsinpäs kipon ylösalaisin lautaselle ja sieltähän se hyytelö mateli lautaselle. Siitä kun olis kuvan saanut, olli se sen verran hauskan näköistä matelua....

Pakkauksessa on siis ohje panna-cottaan...... minä tein kuitenkin tällaisilla ainesuhteilla.

Pannacotta ( Multilla);

2 dl vispikermaa+1 dl maitoa+1 dl hyytelösokeri Multia+1 rkl kaakaojauhetta -> kaikki kattilaan ja keitetään puolisen minuuttia. Kaadetaan annoskulhoihin tms hyytymään. Hyytyi nopeasti jääkaapissa ( osittain johtuu varmaankin siitä että laitoin Multia enenmmän mitä ohje käskee). Lisäkkeeksi laitoin soseutettua banaani-mansikkakastiketta ( en laittanut yhtään makeutta) + mansikoita+ suklaata päälle.

Tuosta tekemästäni annoksesta tuli  4 pientä annosta ( 2 kumottua ja 2 kahvikupeissa)

Yllättävän hyvää oli. Eikä olleskaan liian makeaa. Johtuen varmaankin kaakaojauheesta ja kastikkeesta. Nyt pitää keksiä muita käyttötarkoituksia lopulle sokerille.