1800614.jpg

Tähän savukinkusta ja kasviksista valmistettuun keittoon käytin (ensimmäistä kertaa meidän huushollissa ) pakastettuja peruna & keittokasviksia.

Valmistin keiton pussissa olevan ohjeen mukaan eli

1 litra vettä + 2 lihaliemikuutiota kuumennetaan kiehuvaksi ja siihen lisätään pussin sisältö ja kypsennetään 15-20 min. Pippuria käsketään lisätä mausteeksi + 300 g nakkeja, lihaa, kalaa tms. Minä laitoin 400 g kuutioitua savukinkkua. Maisteltuani keittoa ohjeen mukaan tehtynä, totesin ettei meillä sellaista syödä. Eli lisäilin mausteita aika reilusti...paprikajauhetta, maustepippuria jauh, ruohosipulia, persiljaa, yrttisuolaa.... johan rupesi keittoon tulemaan makua. Hyvältä maistui keitto kasvis-juusto päällysteisen ruisvoileivän kera.

Seuraavana päivänä lämmitetyäni lopun keiton ajattelin sen olevan just nippa nappa syötävää....yllätys olikin suuri, kun keitto osoittautui vielä oikeinkinhyväksi. perunalohkot eivät kovettuneet ollenkaan...kuten monasti käy tehdessä raakoista perunoista keittoa ja lämmitettäessä sitä.

ainut asia mikä minua noissa kasviksissa häiritsi oli se että kaikki muut ovat suht koht pieninä kuutioina mutta porkkanat tuollaisina isoin rohmupalasina....

1800608.jpg

Kaiken kaikkiaan  peruna&keittokasvisseos osoittautui positiiviseksi yllätykseksi... saa käyttää kuulemma toistekkin.....