CIMG1478.jpg

Olen viettänyt tänään aamusta muutaman tunnin keittiössä tehden moneksi päiväksi ruokia. Ihan ekana laitoin uuniin tällaisen nopeasti valmistuvan pastavuoan. Vaikka tässä onkin useampi tekovaihe, ehin tehä ne aamupalaa laittaessani, kun kanssasyöjä oli Daven kanssa aamulenkillä. Tämän tapaista ruokaa oon toki keittiössämme valmistanut aikaisemminkin, mutta en nyt muista, olisinko tätä Valion ohjetta käyttänyt?

Tarkoitus oli tehä vuoka ihan ohjeen mukaisesti pennepastasta, mutta sitä olikin vähän liian vähän (jopa punnitsin), joten pastavalikoimastamme otin alla olevan näköistä.

CIMG1520-001.jpg

En tiedä onko tätä myynnissä vähittäiskaupoissa, on varmaankin, vai?

Minä tykästyin tämän muotoon ja purutuntumaan kypsässä ruoassa.

 

Pasta jauhelihavuoka italialaiseen tapaan

(6 annosta? Sanoisin että meillä tästä syö 4 nälkäistä miestä)

7dl (= noin 270 g) pennepastaa tai vastaavaa

Jauheliha-tomaattikastike:

400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10%

(1 iso keltasipuli -> oma lisäys)

1 tl pitsamaustetta (laitoin kukkuran)

½ tl suolaa (laitoin vähän enemmän)

mustapippuria myllystä (laitoin 6 kierrosta)

400 g tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

ripsaus sokeria -> oma lisäys

1 liha-juuresliemikuutio (laitoin lihaliemikuution)

Juustokastike:

2 dl ruokakermaa

3 dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

150 g mozzarella raastetta (laitoin juustosekoitusta ja taisi lipsahtaa enemmänkin)

ripsaus suolaa

ripsaus muskottia (en laittanut ollenkaan)

Valmistaminen:

keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla, lisää sekaan freesaantumaan myös hienonnettu sipuli, jos käytät sitä.

Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Kypsennä 5 min.

Maistele. (Minä lisäsin kastikkeeseen hieman suolaisuutta.)

Valmista juustokastike: Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot ja kuumenna sekkoittaen kiehuvaksi.

Lisäää juustoraaste ja mausteet. sekoittele, jotta juusto sulaa. Maistele kastiketta.

Ruoan kokoaminen:

Kaada puolet kypsästä valutetusta pastatasta uunivuokaan. Minä valitsin ihan tarjkoituksella tällaisen laakean korkeareunaisen piirakkavuoan.

Lisää sen päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta. Sekoita hieman sieltä täältä nostellen.

Lisää loput aineet kerroksittain, kuten edellä.

Minä lisäsin vielä pinnalle hieman juustoraastetta.

Kypsennä vuokaa 200-225 asteisessa uunissa noin 25 min.

CIMG1471.jpg

Pastavuoka menossa uuniin. Ohjeesta poiketen laitoin vielä hieman juustoraastetta pinnalle.

CIMG1487.jpg

Ja 25 min kuluttua. Minulla uuni oli vain 200 asteessa. Tykkäsimme. Ohje jää meillä vakikäyttöön.