IMG_20221029_141314.jpg

Hyvin usein lähiaikoina olen tehnyt itselleni lounassalaatin ja kanssasyöjälle vankempaa ruokaa. Omat simppelit salaattini ovat usein vihreäsalaattipohjaisia. Tokihan keitetty riisi tai pasta pohjana olisi ruokaisampi lopputulos.

Yksi ehdoton oma suosikkisalaatti on savusiikasalaatti. Salaatteja tehdessä en todellakaan mittaile aineita, mutta laitan ainesluettelon, jos joku vaikka innostuisi tekemään.

Ylemmän kuvan savusiikasalaatissa on: vihreää salaattia, perattua savusiikaa, kurkkua, pikkutomaatteja, appelsiinia (sopii mielestäni savukalan kanssa hirmuisen hyvin) raejuustoa, ruohosipulia ja sitrusmarinoitua punasipulia liemineen (punasipulia, pimeäpullo sitruunavinegrette, suolaa, sokeria + lisää sitruunamehua....ihan maistelun perusteella maut. Tekeytymisajaksi piisaa vaikka 5 minuuttia, toki saa olla pidempäänkin).

IMG_20221028_140343.jpg

IMG_20221102_153935.jpg

Tässä savusiikasalaatissa on vaan: vihreää salaattia, hunajamelonia, kurkkua, pikkutomaatteja ja kastikkeena on tässäkin Salosen pimeäpullo sitruunavinegrette ihan sellaisenaan.