Pellillinen jauheliha-paprikapitsaa
- pohja; 2 dl lämmintä vettä + 30 g tuorehiivaa + 3/4 tl suolaa + 2 rkl öljyä + 3 dl durumvehnäjauhoja + n. 2 dl puolikarkeaa vehnäjauhoja -> lietä hiiva nesteeseen, lisää suola, öljy ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinana tai valmiina levynä pellillä ennen täyttämistä ( painele käsin ilmat pois levystä ennen täytteiden levitystä)
- pitsakastikkeen virkaa toimitti yrttimaustettu tomaatimurska lisämaustein ( sokeia, suolaa, pitsamaustetta, valkosipulia) n. 2½ dl
- täytteenä 300 g ruskistettua jauhelihaa maustettuna + seassa 2 isoa sipulia, 1 pieni prk ananaspaloja, 1 pieni prk herkkusieniviipaleita, ½ isoa punaista paprikaa, ½ isoa vihreää paprikaa, juustoraastetta n. 5 dl,
Paistetaan n. 225 asteisessa tavallisessa uunissa 15-20 min. Valmiin pitsan pääälle vielä pitsamaustetta.
Kommentit