IMG_20210309_102516.jpg

Tällä kertaa testauksessa oli fazerleipurien rouheat siemenet niminen valmis jauhoseos.

Ihan ite kaupasta rahalla ostettu, ei ole maksettu mielipide.

Ostettua tämä tuli heti kun pakkauksen bongasin kaupasta, vaan unohtui kaapin perukoille. Eräässä facen ryhmässä oli paljon ajatusten vaihtoa kyseisestä tuotteesta niin puolesta kuin vastaankin. Osa tekijöistä oli saanut omasta mielestään ohjeen mukaan tehneenä tulokseksi kovia, kohoamattomia kuivan näköisiä sämpyläkäppänoitä ja toiset taasen ihanan herkullisen näköisiä sämpylöitä.Tokihan onnistuminen leivonnassa on niin monesta asiasta riippuvainen.

IMG_20210321_132405_353.jpg

Mielenkiinnolla siis rupesin testaamaan omaa pakkaustani. Sämpylöitä päätin tehdä, enkä pataleipää. Kummallekkin on pakkauksessa omat ohjeet.

IMG_20210309_084049.jpg

Käytin taikinaan tuorehiivaa ja nesteeksi laitoin 1 dl maitoa ja loput vettä.

Heti taikinan tekovaiheessa oli selvää, etten voisi käyttää koko jauhoseosta ohjeen mukaiseen nestemäärään, joten lisäsin taikinaan 1,5 dl vettä, jotta sain käytettyä koko jauhopakkauksen.

Toki olen tottunut tekemään sämpylät hyvinkin pehmoisesta taikinasta. Kuvassa kohonnut taikina.

IMG_20210309_084336.jpg

Pyöritellä en sämpylöitä halunnut, vaan leikkelin litistetystä pötköstä suorakaiteen mallisia paloja ja laitoin ne sellaisenaan kohoamaan kahdelle pellille.

IMG_20210309_093315.jpg

 En olis voinu laittaa niitä ohjeen mukaisesti yhdelle pellille. Olisivat kohonneet levyksi kiinni toisiinsa.

Kohoamisaikoja en kellosta katsellut, koska sämpylöiden kohoamiseen vaikuttavat niin monet asiat. Uskoin enemmän omaa kokemustani, kuin ohjeen  aikoja. Paistoin hyvin kohonneet sämpylät ihan sinällään, en siis laittanut vettä.

IMG_20210309_104336.jpg

Lopputuloksena oli todella ihanat sämpylät.

Suolaakin on yllättävänkin reilusti, onneksi en ripsauttanut taikinaan lisää.

Ihanan rouheinen ja samalla pehmoinen rakenne.

Mulle pintarapeus ei ole niin tärkeä, koska sen menettää joka tapauksessa, kun sämpylöitä joutuu säilyttämään pussissa/rasiassa.

IMG_20210309_105237.jpg

Näistä sämpylöistä ei riittänyt ystäville maistiaisia. Kauheaa kirjoittaa, että syötiin nämä kanssasyöjän kanssa kahtena päivänä ihan kahestaan. Ainut huono puoli oli siis, että näitä tuli syötyä ihan liikaa.

Ehottomasti meillä tehään rouheat siemenet jauhoseoksesta sämpylöitä pian uudemmankin kerran.

Myös kaura&karpaloseos pääsee meillä kokeiluun pian.