Krisse (Kakkukioski-blogi) oli tehnyt herkullisen oloista vadelmapiirakkaa ja kun jotain makeaa eilen teki mieli, pääsi Krisseltä bongattu ohje kokeiluun pienin muutoksin... alkuperäinen mansikkaversio ohje löytyy Ullan Elämä makeaksi sivustolta. Piirakka syötiinkin jo melkein kokonaan eilen, kun sattui tulemaan kaffevieraita käymään....

Pieniä muutoksia tein ohjeeseen, joten tässä ohje kuten minä vadelma-rahkapiirakan tein.

Vadelma-rahkapiirakka

Pohja:

100 g voita/margariinia

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl rahkaa

½ dl maitoa

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria (tai vanilliini)

300 g vadelmia  ( en mitannut, vaan levitin pohjalle mieleisen määrän)

Vaahdota voi/margariini ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vatkaten joukkoon.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, nosta taikinaa myös reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla rahka, maito, kananmunat ja sokerit keskenään. Aseta vadelmat pohjan päälle ja kaada rahkaseos vadelmien päälle.

Paista piirakka uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Uunit paistavat kovin erilailla, joten paistumista kannattaa seurata ja tarvittaessa nostaa piirakkaa ylemmäksi paistumaan. Piirakkavuoan materiaalikin vaikuttaa kypsymisaikaan.

Ohjeella tulee hyvää, ei äklömakeaa ( minusta hyvä asia) piirakkaa. Vadelmien tilalle passaa makua antavaksi ainekseksi  melkeinpä mitä vaan... eri marjat, omena, säilykehedelmät jne...