Tämän kesän suosikkiruokia on meillä ollut erilaiset nopeasti pannulla valmistuvat kasvislisukkeet/kasvishöystöt. Tällä kertaa valmistui ananasversio, sillä minähän en voi vastustaa ananasta missään muodossa.
Kasvishöystö ananaslisällä
2-3 rkl öljyä
1 punainen (suippo)paprika
½ vihreää kesäkurpitsaa
2 pientä sipulia (vihreine varsineen)
2 kiekkoa( säilyke)ananasta (tuore ananas olisi tietenkin parempaa tässäkin...)
2 valkosipulin kynttä
suolaa
ripsaus sokeria (tai hunajaa)
mustapippurirouhetta myllystä
tuoretta basilikaa
Suikaloi puhdistettu paprika ja kesäkurpitsa, paloittele ananas ja hienonna sipulit. Laita öljy pannulle/kattilaan ja lisää ensin sipulit hetkiseksi kuullottumaan. Lisää sitten paprika- ja kesäkurpitsapalat pannulle ja kypsennä välillä sekoitellen sen aikaa, että kasvikset ovat just ja just kypsiä. Lisää ananaspalat ja mausteet kuumenemaan sekaan.Tarkista ruoan maku ja nauti. Aikaa tällaisen höystön tekoon menee siis ihan vaan muutama minuutti pienellä annoksella ja varsinkin jos teet tämän paistinpannulla ohuena kerroksena.
Me söimme tämän kasvishöystön possun leikkeiden ja valkosipulisten uuniperunoiden kanssa. Olipas aika täysinäinen olotila tämän aterian jälkeen....
Kommentit