Näitä pehmoisia ( minulla ei pehmoisia, koska paistoin ne tarkoituksella rapsakoiksi ) sitruunakeksejä on tehty jo monissa blogeissa. Minä otin ohjeen täältä.

Näissä pikkuleivissä maistuu ihanasti sitruuna. Hieman turhan makeita ovat omaan makuuni, joten ensi kerralla vähennän hieman sokeria taikinasta tai jätän sokeripinnoitteen kokonaan pois. Jostain kumman syystä nämä myös levisivät minulla enemmän, joten pitää ensi kerralla vielä tarkastella uudemman kerran jauhomäärää... paitoin kyllä koepikkuleivän taikinasta, kuten aina kannattaa tehdä, vaan nämä olivat minusta ihan sööttejäpikkuleipiä  tällaisina ohuempinakin versioina.

Alkuperäinen nimi on pehmoiset sitruunakeksit, vaan minä  nimeän nämä  näin....

 

Sitruunapikkuleivät

 3½ dl vehnäjauhoja

 ½ tl soodaa

 1/4 tl leivinjauhetta

 1/4 tl suolaa

 125 g voita tai margariinia

 2 dl sokeria ( ensi kerralla vähennän hieman)

 1 kananmuna

 1 sitruunan raastettu kuori

 n. 4 rkl sitruunasta puristettua mehua

 Pintasokerointiin ennen paistamista hienoa sokeria n.1 dl

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna joukkoon ja vatkaa kunnes massa on kuohkeaa. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori (vain keltainen osa) voi-sokeri-vaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu samaan seokseen ja sekoita. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta ruokalusikallisen verran massaa ja pyörittele käsissä palloksi. Kiepauta pallo vielä hienossa sokerissa ja aseta palloset uuninpellille noin parin sentin välein, niin että niillä on hieman kohoamisvaraa. Litistä keksejä hiukan painamalla niiden pintaa kevyesti sormin "latteammaksi". Paista pikkuleisät 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuutin ajan, koosta riippuen. Mikäli haluat säilyttää pikkuleivät pehmeinä ole skarppina paistamisen kanssa. Pikkuleipien ei tarvitse saada paljoakaan väriä -> säilyvät pehmeinä jäähtyneinäkin......näin ohje vakuuttaa

Minä tykkään rapsakoista pikkuleivistä, joten paistoin pikkuleivät kullan ruskeiksi.

Hyvin ovat sitruunaiset pikkuleivät säilyttäneet rapsakkuuden lasipurkissa huoneenlämmössä säilytettäessä  jo parisen viikkoa.