CIMG3654.jpg

Kanelimurosydämiä olen leiponut lähes 400 kpl lähikuukausina. Ensimmäiset surujuhlaan (hautajaisiin) ja toiset ilojuhlaan (häihin).

Ohje on vanha tuttu, koska parempaakaan ohjetta ei ole tullut vastaan. Kokeillut kyllä olen pienempinä määrinä pariakin muuta ohjetta, mutta eivät soveltuneet minun käsiini.

Kanelimuroleipätaikina taipuu vaikka minkä muotoisiksi pikkuleiviksi. Tähtiä ja puolikuita, jostain syystä sydämen mallisia tulee tehtyä useimmiten, kuten nytkin.

Yläkuvassa on 2x taikina eli lähes 200 sydäntä.

CIMG3652-001.jpg

Te, joilla ei ole ongelmia tällaisten pikkuleipien tekemisen kanssa, voitte ohittaa alla olevan pitkän selostuksen.

Monet tuskastelevat kaulittavien pikkuleipätaikinoiden kanssa. Kun taikina on ok, eli on paistettu koekakku kovettamattomasta taikinasta, niin ei tekovaiheeessa pitäisi olla ongelmia. Jähmetetty taikina annetaan hetken pehmitä huoneenlämmössä, siitä pieni pala, mikä pehmitetään vielä hieman käsissä purselemalla pöytää vasten. Vähän jauhoja alustalle, taikinapa jauhojen päälle. Minä teen aloituksen käsin, eli taputtelen jauhoisilla käsillä palaa hieman ohuemmaksi muotoonsa ja vasta sitten rupean kaulitsemaan  sopivan paksuksi levyksi. Itse tykkään kanelimuroleivistä hieman pullakoina. Kaulimeen sipaistaan jauhoja,, jos meinaa tarttua. Kaulitaan hellästi, ei saa painaa kaulimella kovasti. Minä kaulitsen pitkulaisen levyn, koska haluan varmistua, että se on irti alustasta. Vetäisen paistinlastalla kummaltakin pitkältä sivuila painaen lastaa alustaa, Ja sitten vaan rupeaa painelemaan valitsemallaan muotilla pikkuleipiä. Muottiakin voi kastaa jauhoihin, niin ei tartu. Monasta pikkuleipä tarttuu muottiin, vaan siitähän se on helppo laittaaa pellille leivinpaperin päälle. Sitten lastalla nostellaan pikkuleivät pellille. Väleistä tuleva taikina hierastaan palloksi ja laitetaan kylmään  hieman jähmettymään ja sinä aikana käsitellään toinen taikinapala edellä kerrotulla tavalla. Liikaa jauhon käyttöä on varottava, ettei pikkuleipien pohja eikä päällys ole valkoisen jauhon peitossa.

Jotkut tykkäävät kaulita pikkuleipätaikinat kahden leivinpaperin tai muovin välissä. Kokeillut olen, mutta kummastakaan tavasta en tykkää. Vaan kokeilkaa, josko se olisi jollekin teistä passeli tapa.

CIMG4010-001.jpg

Nämä sydämet tein ystäväperheen tyttären hääjuhlaan. Toki näistä piisasi muillekkin Tarjottimella  on 2x ohje eli lähes 200 kpl.

CIMG4003-004.jpg

Näihin laitoin aika kanelisen kaneli-sokeri-seoksen koristeeksi ennen paistamista.