Nopeaa, helppoa broileruokaa ja samalla saa valkoviinin jämätkin käytettyä pois.



Alkuperäinen ohje on täältä.

KANAA VALKOVIINISESSÄ HERKKUSIENIKASTIKKEESSA

6 kpl broilerin ohutleikkeitä (maustamaton)
1 pieni prk herkkusieniviipaleita tai tuoreita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli (tai pakastesipulikuutioita 1½ dl)
suolaa, mustapippuria myllystä
paistamiseen: öljyä
3-4 dl valkoviiniä
kastikkeen suurustamiseen vaaleaa Maizena-suurustetta
2 dl ruokakermaa
persiljaa


Kuumenna iso paistinpannu/paistokasari, lisää tilkka öljyä ja ruskista lihat molemmin puolin. Lisää pannulle herkkusienet ja hienonnettu sipuli ja anna niidenkin kuullottua. Mausta seos. Lisää pannulle valkoviini ja anna lihojen hautua kypsiksi kannen alla liedellä. Ohuille lihoille riittää n.10 min. haudutus. Lisää sitten sekaan ruokakerma ja kiehauta ruoka. Suurusta kastike Maizenalla. Lihat voi nostaa pois suurustamisen ajaksi, vaan minä en moista viitsi tehdä.... nostelen lihat pannun toiseen laitaan päällekkäin suurustamisen ajaksi. Tarkista vielä ruoan maku ja lisää persilja hienonnettuna päälle/soosin sekaan.





Valkoviini antaa kyllä hyvän säväyksen soosille smiley.