Näihin ihanuuksiin tarvitaan; jotain voimakkaan väristä mehua ( jos haluaa värin muuttuvan), minulla oli kotitekoista mustaherukkamehua  + vettä + sokeria + kanelia. Neste kuumennetaan kiehuvaksi ja siihen laitetaan halutut hedelmät kuorittuina kokonaisina/puolikkaina -> miten itse kukin haluaa. Tärkeää kypsentämisessä on se, ettei kiehuta isosti poreillen. Happoiset omenat ainakin hajoavat helposti. Hiljaa hipletellen annetaan kiehua kunnes hedelmät ovat esim. tikulla kokeiltaessa pehmeitä. Syvemmän värin hedelmät ottavat, jos ne jätetään jäähtymäänkin liemeen.....huomioitava kypsytyksessä.  Jotkut värjäävät elintarvikeväreillä mehuja voimakkaamman värisiksi.

Jos ei halua punaisia päärynöitä/omenoita, voi hedelmät keittää ihan hyvin  myös vaaleassa maustetussa mehussa esim. omena- tai päärynämehussa.

Jotkut tykkäävät suurustaa keitinmehun kastikkeeksi perunajauhoilla ja tarjoavat sitä lisäkkeenä hedelmille vaikkapa kermavaahdon kera. Meillä jäähtynyt mehu juotiin..... ja lisäkkeenä keitettyjen päärynöiden kanssa nautittiin ihan vaan kaupan vaniljakastiketta. Päärynän leikasin viuhkalle jäähtyneenä. Mantelilastuja koristeena.

Hyvää oli, keitetyt ompunpuolikkaat ovat vielä jääkaapissa.....