Broileria taikinakuoressa niminen ruoka on ollut jo kauan kokeiltavien ruokien listalla. Ohje on jälleen Valion ohjeita...minä bongasin sen ensimmäisen kerran Kerma-lehdestä .....ja näyttäähän tuo olevan Valion nettisivuillakin.
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.
Valion sivuilta kopioitu ohje
8 annosta
Taikinakansi | |
100 g | Valio voita |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 rasia (200 g) | Valio Viola ruohosipuli -tuorejuustoa |
Kasvistäyte | |
3 (200 g) | porkkanaa |
pala (150 g) | purjoa |
2 rkl | Valio voita |
suolaa, pippuria myllystä | |
1/2 dl | persiljaa |
Alle | |
8 kpl | hunajamarinoituja ohuita broilerifileitä |
1 rkl | Valio voita |
Voiteluun | |
munaa |
Nypi jauhot voihin. Lisää juusto. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Raasta porkkanat karkealla terällä ja hienonna purjo. Kypsennä kasvikset voissa pannulla sekoitellen. Mausta. Lisää hienonnettu persilja. Paista fileet voissa paistinpannulla lähes kypsiksi. Aseta fileet leivinpaperille uunipellille. Jaa täyte fileiden päälle. Kauli taikina suorakaiteeksi (n. 50 x 22 cm). Jaa taikina 8 osaan. Nosta taikinalevyt broilerien päälle vinottain. Taita reunat vähän fileiden alle. Voitele taikinan pinta. Paista 200 asteessa n. 20 min. Tarjoa raikkaan salaatin ja etikkasäilykkeen kanssa.
Minä kuorrutun taikinakuorella vain 2 ohutleikettä ja toisiin laitoin kasviskerroksen päälle juustoraastetta
Tässä 4 ohutleikettä menossa uuniin...ohi ohjeen laitoin taikinakuoren päälle koristeeksi seesaminsiemeniä
...ja tässä kypsät taikinakuoressa olevat broilerin ohutleikkeet
..ja tässä kasviksilla ja juustolla kuorrutetut ohutleikkeet...
Me söimme broileria taikinakuoressa punajuuririisin ja värikkään vihersalaatin kera...
....oli hyvää... kenties jonkun valkoisen kylmän lisäkekastikkeen voisi tehdä vielä kaveriksi (vaikka kermaviilipohjaisen)
Taikinakuoressa olevan broilerin teko oli mukavaa, näitä voisi tehdä vaikka isommallekkin porukalle illanistujaisiin tms...(tekisi hyvissä ajoin paistoa vaille valmiiksi )
Kommentit