Broileria taikinakuoressa niminen ruoka on ollut jo kauan kokeiltavien ruokien listalla. Ohje on jälleen Valion ohjeita...minä bongasin sen ensimmäisen kerran Kerma-lehdestä .....ja näyttäähän tuo olevan Valion nettisivuillakin. 

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

1500408.jpg

Valion sivuilta kopioitu ohje

Broileria taikinakuoressa

8 annosta

Taikinakansi
100 g   Valio voita
3 dl   vehnäjauhoja
1 rasia (200 g)  Valio Viola ruohosipuli -tuorejuustoa

Kasvistäyte
3 (200 g)  porkkanaa
pala (150 g)  purjoa
2 rkl   Valio voita
  suolaa, pippuria myllystä
1/2 dl   persiljaa

Alle
8 kpl   hunajamarinoituja ohuita broilerifileitä
1 rkl   Valio voita

Voiteluun
  munaa

Nypi jauhot voihin. Lisää juusto. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Raasta porkkanat karkealla terällä ja hienonna purjo. Kypsennä kasvikset voissa pannulla sekoitellen. Mausta. Lisää hienonnettu persilja. Paista fileet voissa paistinpannulla lähes kypsiksi. Aseta fileet leivinpaperille uunipellille. Jaa täyte fileiden päälle. Kauli taikina suorakaiteeksi (n. 50 x 22 cm). Jaa taikina 8 osaan. Nosta taikinalevyt broilerien päälle vinottain. Taita reunat vähän fileiden alle. Voitele taikinan pinta. Paista 200 asteessa n. 20 min. Tarjoa raikkaan salaatin ja etikkasäilykkeen kanssa.

1500401.jpg

Minä kuorrutun taikinakuorella vain 2 ohutleikettä ja toisiin laitoin kasviskerroksen päälle juustoraastetta

1500403.jpg

Tässä 4 ohutleikettä menossa uuniin...ohi ohjeen laitoin taikinakuoren päälle koristeeksi seesaminsiemeniä

1500409.jpg

...ja tässä kypsät taikinakuoressa olevat broilerin ohutleikkeet

1500404.jpg

..ja tässä kasviksilla ja juustolla kuorrutetut ohutleikkeet...

1500413.jpg

Me söimme broileria taikinakuoressa punajuuririisin  ja värikkään vihersalaatin kera...

....oli hyvää... kenties jonkun valkoisen kylmän lisäkekastikkeen voisi tehdä vielä kaveriksi (vaikka kermaviilipohjaisen)

Taikinakuoressa olevan broilerin teko oli mukavaa, näitä voisi tehdä vaikka  isommallekkin porukalle illanistujaisiin tms...(tekisi hyvissä ajoin paistoa vaille valmiiksi )