1949240.jpg

Me söimme broilerikastikkeen täysjyväspaghetin ja keitettyjen porkkanoiden kera.

Broilerikastike kypsistä koipi-reisipaloista

(4-5 annosta)

3 kpl broilerin maustettuja koipi-reisipaloja

1 iso sipuli lohkoina

5 aurinkokuivatua tomaattia suikaleina

1 pieni prk herkkusieniviipaleita ilman lientä

3 rkl öljyä

2 dl ruokakermaa(15%)

5-6 dl vettä

vaaleaa kastikesuurusta(esim. Maizena)

1 kanaliemikuutio

currya, sitruunapippuria, suolaa, valkopippuria myllystä

Kypsennä broilerin koipi-reisipalat 200-225 asteisessa uunissa n. tunnin ajan.(lihathan voi kypsentää jo vaikka edellisenä päivänä) Jäähdytä. Puhdista nahat ja luut pois ja paloittele puhdas liha pieniksi paloiksi.

Valmista kastike. Kuullota sipulilohkoja, tomaattisuikaleita ja herkkusieniä  n. 5 min isolla paistinpannulla/paistokasarissa. Lisää vesi, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta kastikkeeksi. Lisää kypsät broileripalat ja kuumenna niin että lihatkin kuumenevat. Tarkista vielä maku.

Huom! Tämän ruoan voi tietenkin tehdä myös raakoista broilerisuikaleista...ruskistaa lihat sipulien kanssa ja lisää sitten nesteet ja mausteet ja kypsentää lihat kypsiksi...jne....