Nopeatekoinen pekoninen broilerikastike valmistui valmissuikaleista lisäkeriisin kypsyessä.
Broileriruokia-kategoriasta löytyy monia muitakin nopeatekoisia broilerikastikeohjeita/höystöjä esim täältä, täältä ja täältä.
Tämän postauksen broilerikastike valmistui alla olevalla ohjeella. Joskus laitan vastaavaan ruokaan ananaksen tilalle säilykepersikkaa.
Broilerikastike (seassa myös pekonia, paprikaa ja ananasta)
(2 reilua tai 3 pienempää annosta lihaisaa kastiketta)
4 siivua pekonia suikaloituna
250 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)
(tarvittaessa öljyä/muuta rasvaa lihojen paistamiseen)
1 keltasipuli hienonnettuna vihreine varsineen
1 -2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl ruokakermaa (minulla 15%)
1 - 1½ dl vettä (tai kana- tai kasvislientä)
1 punainen suippopaprika suikaleina
2 säilykeananaskiekkoa paloiteltuna (myös ananasmehua voi halutessaa lorauttaa vähän nesteeksi, myös säilykepersikka käy hyvin ananaksen tilalle)
Vaaleaa Maizenasuurusta (tai vehnäjauho-, maissitärkkelys- tai perunajauho-vesisuurusta, jos yleensäkkään katsoo tarpeelliseksi suurustaa kastikeosuuden)
mausteita; soijakastike, sitruunapippuri, mustapippuri, curry, paprikajauhe, suola, chili (yrteistä esim. rakuuna sopii broileriruokiin)
Valmistaminen
Ruskista pekonisuikaleet paistinpannulla ja ota lihat lautaselle.
Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla pekonin rasvassa kevyesti. Lisää sekaan sipulit kuullottumaan pariksi minuutiksi.
Lisää paistinpannulle ruskistetut pekonisuikaleet, ananaspalat, ruokakerma ja vesi, sekä mausteet ja anna ruoan kypsyä noin 10 min poreillen.
Lisää pienet paprikasuikaleet (toki nämäkin voi laittaa heti alussa, jos tykkää täysin pehmeästä paprikasta) ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 min.
Suurusta kastike. Kaikki eivät kaipaa suurustamista, vaan minun miesväkeni syö mieluummin suurustettua, niin siksi yleensä jollain jauhoilla vähän suurustan.
Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.
Lisäksi otettiin kotitekoista mustaherukkahilloa.
Kommentit