CIMG9842.jpg

Suolaisia hyrriä tein kahdella eri täytteellä.  Pohjataikinana on kummissakin  rahkavoitaikina.

CIMG9806.jpg

Näissä hyrrissä kaulittu voitaikinalevy täytetään maustetulla tuorejuustolla (minulla oli chili-paprika), savukinkulla, juustoraasteella, oranssilla paprikalla ja persiljasilpulla

CIMG9812.jpg

Napakaksi rullattu, liitoskohta nipistellään kiinni, leikataan kiekoiksi/hyrriksi.

CIMG9814.jpg

Munaseoksella (tilkka vettä sekaan) voitelu ja päälle juustoraastetta. Paistetaan 200-225 asteisessa uunissa 15 min molemmin puolin, kunnes hyrrä on kauniin ruskea niin pohjalta kuin päältäkin.

CIMG9797.jpg

Jauhelihahyrrissä on täytteenä ruskistettu jauhelihaseos; naudan jauhelihaa ja keltasipulia ruskistettuna ja sekaan sekoitetaan pieniä paprikakuutioita, säilykepersikkaa, tomaattipyrettä, valkosipulia, suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, creme fraichea ja ripsaus vehnäjauhoja. Kaikki vaan sekoitetaan mössöksi ruskistetun jauheliha-sipuliseoksen joukkoon. Saa olla makuja ihan reilusti. Jos vierastaa persikkaa, voi sen jättää ihan hyvin poiskin, hyviä tulee silti.

Tietenkin tähänkin täytteeeseen voisi laittaa maustettua tuorejuustoa creme fraichen tilalle/lisäksi ja vaikkapa juustoraastettakin sekaan, mutta minä jätin näistä nyt kokonaan juustoto pois, sillä niitä tulee käytettyä aika usein.

Leikatut hyrrät voitelin kananmunaseoksella ja paistoin ihan sellaisenaan 200-225 asteisessa uunissa. Rahkavoitaikina itsessään jo ruskistuu helposti/kauniisti ja tässä vielä mausteet korostavat väriä. Monet laittavat tällaiset hyrrät paperivuokiin, mutta minä en ole katsonut sitä tarpeelliseksi. Kun pohjassakin on kunnon paistopinta, pysyvät ihan hyvin koossa, eivätkää sottaakkaan.

CIMG9825.jpg

Paistuttuaan näihin jauhelihatäytteisiin hyrriin tulee nätti paistopinta,värikäs paprika ja tomaattipyre antavat väriä ihan ilman mitään juustojakin.

Täältä löytyy ohje toisenlaisiin jauhelihatäytteisiin hyrriin.

Monenmoisia suolaisia hyrriä löytyy blogistani suolaisia piirakoita, pasteijoita yms kategoriasta.