CIMG3738.jpg

Ostin kaupasta noin 2,5 kg painoisen kasslerpalan, joten siitä piisaa meille aika monta ateriaa tehtäväksi.

Ekaksi tein samantapaista mitä tämä ruoka, vaan toisaalta tämä oli ihan erilaista, koska liha oli niin erilaista. Samoja aineita toki ruoissa on käytetty, kuten useinkin. Mitään pikaruokaa tämä ei ole, vaan aikaa pitää varata hautumiseen vähintään 2-2½ tuntia.

Tähän ruokaan muuntelin tätä ohjetta. 

Mausteiden suhteen otin vapauksia, sillä mm. timjami ei lukeudu suosikkiyrtteihimme, toisaalta lisäilin ruokaan hieman sitä sun tätä... 

Tässäpä ohje miten minä tämän liharuoan tein ja tulen jatkossakin tekemään...

 

Uunissa pitkään haudutetut porsaan kasslerpihvit

4 paksua viipaletta porsaan kassleria eli niskaa (minulla oli 1 viipaleen raaka-paino noin180 g)

Lihojen jauhottamiseen: vähän vajaa 1 dl vehnäjauhoja + suolaa noin ½ tl

Lihojen ruskistamiseen: öljyä + voita

Lisäksi vuokaan :

1 iso keltasipuli

3 isoa  kuorittua porkkanaa lantteina

mustapippuria myllytä tai valmista rouhetta oman maun mukaan

vettä (aluksi 2 dl) + 1 lihaliemikuutio/jauhe/fondi

2-3 rkl tummaa balsamiviinietikkaa

noin 1 rkl hunajaa

3 pientä valkosipulin kynttä (veitsellä viipaleiksi hienonnettuna)

suolaa

Valmistaminen:

Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi ja pyöräytä ne vehnäjauhoissa.

Paista pihvit pannulla molemmin puolin ja nosta ne  laakeaan uunivuokaan yhteen kerrokseen....ei kannata laittaa yhtään päällekkäin.

Ripottele vuokaan lihojen päälle mustapippurirouhe, sipulirenkaat ja porkkanaviipaleet.

Kiehauta pannulla vettä 2 dl ja lisää siihen hunaja, etikka, (suolaripsaus), lihaliemikuutio ja valkosipuli. Maistele seos.

Kaada maustettu liemi varovaisesti vuokaan.....lisää tarvittaessa vettä. Sitä pitää olla sen verran, jotta lihat just ja just peittyvät.

Kypsennä ensin noin 175 asteisessa uunissa ½ tuntia ilman kantta/foliota.

Peitä vuoka sitten kannella/foliolla ja jatka kypsentämistä vielä vähintään 2 tuntia. Lämmön voi pientä määrää tehdessä laskea noin 160 esteeseen.....haudutusaikaa ei kannata lyhentää. Lihan on tarkoitus hautua todella ylikypsäksi ja pehmoiseksi.

Tsekkaa kypsymisen välillä, jotta lihalla on kaikki ok...liemestä voi makujakin maistella tässä vaiheessa ja lisätä mausteita. Huomioi kuitenkin, jotta lihan hautuessa maut voimistuvat...Lientä ei tarvitse olla niin että lihat kokonaan peittyvät...minä valelin maukkaalla liemellä lihoja muutaman kerran kypsymisen aikana.

Tarjoa kasslerpihvien ja haudutuskastikkeen lisäkkeenä perunasosetta tai kuten alkuperäisessä ohjeessa suositellaan ->  keitettyjä ohrasuurimoita.

CIMG3719.jpg

Aika isoja olivat paiston jälkeen kasslerpihvit....4 pihviä/viipaletta täytti vuoan kokonaan. Tässä ruoka siis menossa hautumaan uuniin noin 2 - 2½ tunniksi.

CIMG3728-001.jpg

Vaan reilun kahden tunnin hautumisen jälkeen olivatkin lihat jo näin huvenneet. Liha oli niin pehmoista lautasella, jotta katteeseen laittamiani lihaveitsiä ei todellakaan tarvittu, vaan haarukalla painamalla liha levisi... kasslerille tyypilliset lihan sisällä olevat kalvotkin olivat myös niin pehmenneet, ettei niitäkään tarvinnut pois perata.

CIMG3734.jpg

Lisänä pitkään haudutetuilla kasslerleikkeillä syötiiin ihan vaan perunasosetta ja salaattia (missä tietenkin mm ananasta)

CIMG3715.jpg

Tällainen mötikkä oli noin 2,6 kg painava kasslerpala. Hintaa tällä koko palalla oli tarjouksessa noin10 e, joten aika edullinen köntt oli. Lihatarjouksissa minua joskus pännii pakkokauppaaminen....tarjoushinta koskee yleensä ainoastaan valmiiksi isoina paloina pakattuja lihoja. Tokihan jokainen voi tehdä päätöksen olla ostamatta...  Noh, saahan osan pakastimeen....meillä tästä tulee omalla porukalla aika monta ateriaa. Onneksi esim. paikallisesta lihakaupasta saa ostettua kassleriakin vaikka kuinka pienen palan, tosin hintaa sillä on 8 e/kg, mutta on se kyllä hintansa väärttiä.