Olkoon tämä tiikerikakkukuva Mimmin keittiön 2000 postaus.... oikein passelisti kahvikakkufanille.
Nämäkin kakut menivät loppukesästä kukkiekastelijalle kiitokseksi. Tiikerikakut leivon yleensä joko ihan perus murokakkuversiona tai nesteisellä murokakkuohjeella....kumpainenkin ohje muuntautuu vaikka miksi kahvikakuksi.
Tällä kertaa mentiin nesteisen murokakun ohjeella...
Tiikerikakku
(ohjeella tulee 1 kakku)
200 g margariinia/voita
200 g sokeria
4 isoa munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi -> vaaleaa, kuohkeaa
- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi...ihan siis koneella
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi... älä kuitenkaan vaivaa taikinaa turhan päiten
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Minä käytän usein miten vanhanajan Matin ja Maijan teflonvuokia....ja niissä annettiin aikoinaan suositus paistaa kakut vain 150 uunissa... joskus loppupuolella joutuu nostamaan hieman lämpöä, jos haluaa tummemman paistopinnan.
Tarkista kakun kypsyys.... kuiva tikku = kypsä kakku Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 5 min ja kumoa se vasta sitten ritilälle tai tasaiselle alustalle.
Kommentit