1219319.jpg

Kippari-Kallen sämpylät

5 dl maitoa/vettä ( minä laitoin maitoa)

40 g tuorehiivaa

1½ tl suolaa

50 g pakastepinaattia sulatettuna ( voi toki laittaa enemmänkin)

1 dl kauraleseita

2 dl kaurahiutaleita

8 - 10 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

- liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola ja pinaatti sekä leseet ja kaurahiutaleet

- alusta taikina pehmeäksi vehnäjauhoilla, lisää rasvasula alustamisen yhteydessä

- kohota taikina ja leivo sitten sämpylöiksi ( minä leivoin aika isoja solmuja ja tyynyjä)

-  kohota sämpylät vielä hyvin

- paista 225 asteessa noin 15 min sämpylöiden koosta riippuen

1219327.jpg    1219326.jpg

.......solmuja.....                                                 ....tyynyjä.........

1219321.jpg

1219323.jpg

... nämä Kippari-Kallen sämpylät ovat parhaimpia sämpylöitä mitä olen koskaan tehnyt...en sitten oikein tiedä mistä johtui... ihan normi sämpylätaikinahan tämä on enkä edes voidellut sämpylöitä ennen paistamista....joka tapauksessa maistuivat ihanalle vasta paistuneina... eikä tarvinnut edes rasvaa tai mitään muutakaan päälle...