CIMG6652-001-normal.jpg

.... tai letut tai lätyt.... passaavat aamupalalle, välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi makeiden lisukkeiden kanssa.

Aika monessa blogissa on nyt näkynyt tällaisia banaaniohukaisia tehdyn...jotkut ovat laittaneet hieman jauhojakin sekaan, vaan minä tein ihan  ilman jauhoja eli  näihin banaaniohukaisiin  ei tulee muuta kuin banaania ja kananmunaa JA ENSI KERRALLA LAITAN JOTAIN MAUSTETTA ESIM. KANELIA, KARDEMUMMAA TAI EDES VANILJAA (kuten joku olikin käyttänyt kokeilussaan) TAI VAIKKA MUUTAMAN PISARAN SITRUUNAMEHUA.... suolaakin joku kertoi seokseen laittaneensa.


Banaaniletut/-ohukaiset

(10 pientä lettua)

2 banaania
2 kananmunaa
(jotain maustetta vaniljaa, kanelia tai kardemummaa)

rasvaa paistamiseen

1. Sekoita kaikki ainekset  sauvasekoittimella (tai blenderillä) ..... minä surruuttelin niin, että taikinasta tuli ihanan kuohkeaa.
2. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää kunnon nokare voita.
3. Annostele taikina pannulle/lettupannulle...minä paistoin 3-4 kpl kerralla ihan tavallisella isolla paistinpannulla. Paista lettuja muutamia minuutteja kummaltakin puolelta riittävän miedolla lämmöllä. Älä hötkyile paistamisen kanssa, jotta lettu ehtii hyytyä ennen kääntämistä...silloin ei ole mitään ongelmaa kääntämisessä.
4. Tarjoa letut ehdottomasti lämpiminä esimerkiksi marjojen, hillon, kermavaahdon tms kanssa.

 

CIMG6651-normal.jpg

Kylmänä banaanilettujen rakenne ei tuntunut kauhean miellyttävätä, vaan lämmityksen jälkeen taas olivat ihan ok.

Ehkeivät nämä banaanilätyt ihan suurimmiksi suosikiksi meillä sijoittuneet, vaan kyllä minä näitä toistekin voin tehdä.... ainakin jos meinaa kertyä jääkaappiin  ylikypsyviä banaaneja, eipä aina tartte ruveta leipomaan kakkua tai piirakka.

Kokkeilkaas!