IMG_20240302_213155_edit_942859275635274

Lähiaikoina ollaan syöty aika usein pikkusuolaiseen nälkään/mielihaluun tortilloista tehtyjä kerrospitsoja. Monikin käyttää tortillapohjia päällekkäin niiden ohuuden takia. Harmi. ettei enää niitä paksumpia pitsatortillapohjia ole kaupoissa myynnissä. Näitä kerrostortillapitsoja voi koota melkeimpä missä järjestyksessä vaan, tässä pari erilaista versiota.

GridArt_20240302_215916355.jpg

Tässä ekassa tortillapitsassa on ensin tortillapohja ja sen päälle halutut täytteet (minulla tässä polarjuustoa ja pippurikinkkua viipaleina ja aurajuustoa), toinen tortillapohja päälle ja sen päälle pitsakastike, juustoraaste ja vielä laitoin väriski pikkutomaatteja. Ja sitten vaan kypsymään joko uuniin 225 asteeseen tai airfryeriin, kuten minä. Meidän Russelin monitoimilaitteessa kerrospitsa kypsyi leivinpaperin päällä airfryertoiminnolla 215/6-7 min. Leivinpaperin laitan siis siksi, kun Russelimme paistaa reilusti pohjasta ja leivinpaperin avulla on tortillapohja helppo laittaa laitteeseen ja nostaa sieltä pois.

Ja valmiin tortillapitsan pinnalle ripoteltiin vielä kuivattua oreganoa/pitsamaustetta. Jos ei tykkää kovin pitsakastikkeisesta tortillapitsasta, kannattaa pitsakastiketta laittaa ohut kerros ja todellakin tässä ekassa versiossa laitoin sitä vain pinnalle.

IMG_20240302_212904_edit_942938510570556

GridArt_20240302_220047863.jpg

Tässä toisessa kerrostortillapitsassa on pohjan päällä pitsakastiketta ohut kerros, mieleiset täytteet (minulla on tässä broilerin filesuikaleita pannulla paistettuna ja maustettuna, säilykepersikkaa ja aurajuustoa), toinen tortillapohja päälle ja siihen kastiketta ohut kerros ja juustoraastetta. Kypsyi Russelissa leivinpaperin päällä af 215/6 min. Pintaan vielä vähän kuivattua pitsamaustetta tai oreganoa.

IMG_20240302_213446_edit_942801148394671

Kunhan mies kotiutuu muutaman tunnin kuluttua töistään, menee taas Russeliin paistumaan kaupan grillatusta broilerista tehty tortillaptsa.