Tämän ihanan valkosuklaa-mustikkaherkun pohjana on tämä jälkiruoka. Kummassakin on pohjalla valkosulaamousse. Tämän kertaiseen jälkiruokaan uhrasin pakastimesta muutaman dl mustikoita. Valkosuklaan ja mustikoiden liitto toimii kyllä hyvin.... kokeilkaa.
Valkosuklaa-mustikkaherkku
(4-5 annosta)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
3 keltuaista
½ dl sokeria
1/3 dl vettä
1 liivate
100 g valkosuklaata
päälle: pakastemustikoita jäisenä lähes dl / annos
hyytelösokerilla tehty hyytelö ( ohje pakkauksessa)
Pane liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja sokeri eri astiasssa. Kuumenna 1/3 dl vettä kiehuvaksi ja sulata vedestä pois puristettu liivate siihen. Sulata joukkoon myös paloiteltu suklaa. Huolehdi, että seon ei kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen. Sekoita suklaa-liivateseos keltuais-sokerivaahtoon. Lisää sitten kermavaahto seokseen. Annostele seos annoskulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään tunti. Laita jäiset mustikat hyytyneen moussen päälle ja valuta viimeiseksi hieman jäähdytettyä vesi-hyytelösokeriseosta annoskulhoihin. Anna olla jääkaapissa väh. puolituntia. Pinnalle voisi laittaa vielä jotain koristeitakin...
Kommentit