Riisipuuron loppu olis meillä tullut syötyä ihan sellaisenaankin, mutta halusin viimeinkin tehdä riisipuurorieskoja. Netistä ohjeita katsellessani löytyi monenmoisia riisirieskaohjeita. Osassa käytetään keitettyä riisiä ja osa tehdään puuropohjaan sekoittaen muita aineksia. Minulla ei ollut puuro mitenkään kauhean tönkköä, joten en lisännyt maitoa/piimää/kermaviiliä, vaan riisipuuron lisäksi näihin tuli vaan jauhoja, suolaa ja munia.
Riisipuurorieskat
(8 kpl, mahtuvat just ja just yhdelle pellille)
noin 5 dl riisipuuroa
noin 3 dl vehnäjauhoja (riisipuuron sakeus vaikuttaa jauhomäärään)
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa (riisipuuron suolaisuus? maistele taikinaa)
Valmistaminen
- Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi. Maistele taikinan suolaisuutta.
- Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 8 soikeaa/pyöreää, noin 1/2 sentin paksuista rieskaa. Käytä rieskojen muotoilussa apuna jauhoja. Pistele rieskat haarukalla.
- Paista rieskoja 250 - 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia (uunisi tuntien). Varo polttamasta rieskoja. Valmis rieska on ruskeatäplikkäinen ja pohjakin on hyvin paistunut. Anna rieskojen jäähtyä liinalla peitettynä haaleiksi ja eikun syömään vaan.
Hyvin mahtuivat samalle pellille, vaikka vähän ahasta tulikin.
Paistoin keksitasossa ja pohjatkin paistuivat hyvin. Tsekkaa, ettei tule turhankaan tummia/kuivia rieskoista.
Vähän kun jäähtyivät, söin ekan riisipuurorieskan ja hyväähä se oli. Ehken ens kerralla voisin korvata osan vehnäjauhoista jollain tummemmalla jauholla. Ehottomasti teen siis uudemmankin kerran riisipuurorieskoja.
Kommentit