Vilijaana oli tehnyt ihanalta kuulostavaa ja näyttävää välimeren makuista mureketta. Pitihän sitä minunkin kokeilla ja tänään olikin sopiva päivä laittaa uuniruokaa, jotta ehti tehdä pikaisen siivoiksen siinä sivussa. Pikkasen tein omia muutoksia ohjeeseen. Linkin takaa  löytyy Vilijaanan tekemä mureke, käykääs vilasemassa...

2120375.jpg

Välimeren makuinen lihamureke

400 g jauhelihaa ( käytin naudan paistijauhelihaa)
3 rkl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
2 dl ruokakermaa
oliiveja pilkottuna ( minä laitoin perherauhan takia vain osaan mureketta)
4 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl ketsuppia
persiljaa (unohdin, vaikka olis ollut tuorettakin)

lisäksi laitoin massaan ylimääräisenä n. 40 g kreikkalaista valkosipulituorejuustoa ja 1 munan 


Sekoita korppujauhot,sipulikeittoaineet ja ruokakerma kulhossa ja anna  tekeytyä noin 15 minuuttia.Lisää joukkoon jauheliha, pilkotut oliivit, aurinkotomaatit, ketsuppi ja persilja.Sekoita massa hyvin.Muotoile mureke uunivuokaan, kaada pikkuisen aurinkotomaattien öljyä murekkeen pinnalle(ei välttämätön).Paista mureketta 175 - 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

2120373.jpg

Meillä ei kaikki tykkää oliiveista, enkä halunnut tällä kertaa harrastaa pakkosyöttöä, joten laitoin oliivin puolikkaita vain osaan mureketta. Tuo murekkeessa vasemmalla puolella oleva valkoinen läntti on vaan  tunnusmerkki oliivisesta puolesta....

Tämä mureke oli todella hyvää, kiitos Vilijaanalle hyvästä ohjeesta. Mieskin toivoi tätä tehtävän toistekkin.... En ees ilkiä sanoa, paljonko oli tähteenä murekkeesta kun kaksistaan syötiin....