CIMG4795.jpg

Kaalikeittoaterialle tekaisin ihan peruspannaria jälkkäriksi.  Hieman pienemmälle pellille tein tällä kertaa mitä monasti muuloin, jotta saatiin saman päivän aikana porukalla pannari tuhottua. Minä tykkään pehmoisesta pannarista, mihin pitää nousta paljon epätasaisuuksia/kuplia/muhkuroita paiston aikana. Kohtuudella jauhoja (jauhojen määrä on aina puolet nesteen määrästä tilavuusmittoina) ja reilusti munia -> kupsakka pannari.

Pannukakku

(50 cm leveän uunin pelti, pellin mitat 36x33 cm)

7 dl maitoa

3½ dl vehnäjauhoja

3  munaa

1 tl suolaa

2 -3 rkl sokeria (laitan yl. pienmmän määrän)

50 g sulatettua rasvaa

Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettuja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten. Tällä ketaa lisänä nautittiin kaupasta ostettua aprikoosimarmeladia, kun kaikki marjat on jo pakastimesta syöty...

CIMG4793.jpg

Kun oli ruokakavereita ja kyläpaikkaankin vein muutaman palasen maistiaisia, niin saatiin tämä syötyä saman päivän aikana..... on parhaimmillaan ehdottomasti saman päivän aikana nautittuna.