Tälläisen tosimiehen/tosinaisen täytetyn jauhelihapihvin kun syö niin ei ihan heti tule nälkä....oli se vaan sen verran täyttävää. Jauhelihaa noihin kahteen pihviin käytin n. 400 g.
Täytetyt jauhelihapihvit
( 2 todella isoa tai 4 inhimillisen kokoista täytettyä pihviä)
400 g jauhelihaa
2 munaa
lähes 1 rkl jauhelihamausteseosta
½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
sinappia ja ketsuppia turaukset mausteeksi
-> kaikki ainekset vaan sekaisin ja öljytyin tai vedellä kastelluin käsin muotoillaan pihveiksi... täyte väliin ja toinen pihvi päälle ja reunat nipistellään kiinni
-> paistetaan uunissa 200 - 225 asteessa leivinpaperin päällä pellillä tms. noin ½ tuntia ( pihvien koko), kypsyys kannattaa tarkistaa keskeltä pihviä vähän pihviä leikkaamalla ja kurkkaamalla että näyttää kypsältä eli harmaalta
->tai pihvit paistetaan liedellä paistinpannulla ( minä käytin vähän öljyä + margariinia pannulla)
...täytteenä pihveissä ohuen ohutta naudan leikkelettä ja polarjuustoa...
...näitä saikin paistinpannulla paistaa ihan pitkän tovin, jotta kypsyivät sisältäkin ihan kypsiksi....
... lisäkkeenä pihveillä syötiin perunaa, porkkanaraastetta ja
Nopeaa tomaattikastiketta
vettä, tomaattipyrettä, ruokakermaa, vaaleaa kastikesuurusta, lihaliemikuutiosta½, rouhittua pippuria -> oli yllättävän hyvää!
Kommentit