Tämä kakku oli yllätyskakku miehelleni....
Tässä kakku valmiina mansikkatäytteineen ja suklaakuorrutuksineen ja päällä oman maan vadelmia... Nam!
Kakussa on suklaakäärötorttulevystä ( 4 munaa+1½ dl sokeria+1½ dl perunajauhoja+1 tl leivinjauhetta) leikatut pohjat ( 3 eri kokoista) Levyt on kostutettu ihan vaan maidolla.
Täytteenä on mansikkatäyte Kinuskikissan ohjeella, kiitti ohjeesta ....tosin minä muutin ohjetta vähän, joten kirjoitan sen tähän niillä suhteilla millä minä sen tein. Yksinkertaisesta täytteestä tuli kumpaankin väliin täytettä ihan riittävästi.
Mansikkatäyte (ilman liivatetta)
250 g mansikoita ( pakastemansikoista liemi valutettu pois)
2 dl rahkaa ( ensi kerralla laitan ainakin osaksi sitruunanmakuista)
1 prk mansikkakermaa (2½dl)
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Yhdistä kermat ja vaahdota. Yhdistä kaikki ainekset, lisää kreemijauhe viimeisenä seokseen hyvin sekoittaen. Maistele !
Laita sopivan kokoiseen halutun malliseen kulhoon tuorekelmu ja kokoa kakku kulhoon ihan tavalliseen tapaan. Peitä kelmulla ja laita tekeytymään/jähmettymään miel. seuraavaan päivään. Kumoa kakku, kuorruta ja koristele. Minä laitoin tällä kertaa suklaisen kuorrutuksen seuraavilla suhteilla
Suklaakuorrutus pikkukakkuun
3 dl vispikermaa
130 g levy (maito)suklaata ( muutama palanen meni suuhun sellaisenaan...piti testata että on kunnollista)
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Sulata suklaa + jäähdytä ( oltava juoksevaa kuitenkin). Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon suklaa kevyesti/hitaasti vatkaten. Tummenna kuorrutuksen väriä lisäämällä vielä siivilöityä kaakaojauhetta sekoittaen vaahtoon.
Kuorrutusmäärä tuntui pieneltä...levitin sitä kuitenkin ohuen kerroksen pursotuksen alle. Pursotuksessa kokeilin ekaa kertaa Brunon kertakäyttöpussia ja punaista tyllaa. Ihan toimiva kapistus.
Huh, huh...kuorrutus riitti just! Päälle laitoin ekat kypsät vadelmat omalta pihalta....
...ja vielä wiener nougat crushia päälle...
...ei niin siisti kuva...tämmöistä kakku kuitenkin oli sisältä....kerrankin riittävän kosteaa...
Kakku oli syöjien mielestä hyvää. Täyte erittäin helppo ja nopea tehdä. Kuorrutus oli suklaafanin mieleistä...
Kakun teossa jää pieniä palasia käärötorttulevyä...niistä voi tehdä vaikka tätä tai tätä.
Kommentit