Vaihteeksi tein valkokaalista tomaattista keittoa, mihin laitoin lihaksi pekonia. Jos tykkäät reilulihaisesta keitosta, laita pekonia enemmän mitä ohjeessa oleva määrä. Keiton liemen määrä on kans aina niin mielipideasia, vaan helppohan sitä on kypsymisen loppupuolella lisätä, kun näkee miten kaali hupenee ja mikä on oma mieltymys.
Minä tein keiton tälleen.
Tomaattinen pekoni-kaalikeitto
(valmista sakeaa keittoa tulee reilu 2 litraa )
1,3 litraa vettä (aluksi, lisää tarvittaessa)
200 g paseerattua tomaattia
1-2 lihaliemikuutiota (laitoin 2)
suolaa (maistele tarvitseeko....minä laiotin lopussa noin ½ tl)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
valkosipulia (laitoin 3 pulleaa kynttä raastettuna)
kuivattua meiramia (aluksi 2 tl)
soijakastiketta (noin ½ rkl)
noin 750 g valkokaalia -> puhdista ja suikaloi
2 oikein isoa porkkanaa -> kuori ja suikaloi
1 oikein iso keltasipuli -> kuori ja hienonna
170 g pekonia -> suikaloi (tällä määrällä ei tule kovin lihaisaa keittoa, mutta meille piisasi)
Valmistaminen
Laita vesi, paseerattu tomaatti ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaali- ja porkkanasuikaleet kypsymään. Ruskista pannulla pekonisuikaleet ja laita sipuli kuullottumaan ruskistamisen loppupuolella sekaan. Kaada pekoni-sipuliseos kattilaan. Tarkista keiton liemen riittävyys kypsymisen aikana. Minä lisäsin vettä muutaman dl. Tarkista keiton maku. Suolan suhteen kannattaa olla varovainen, kun liemikuutioista ja soijakastikkkeesta tulee sitä reilusti. Minä lisäsin vasta lopussa ihan pikkasen suolaa. Minulla keitto hautui reilun tunnin ja oli oikein kypsää, kun kaali ja porkka oli ohuina suikaleina.
Lämmitettynäkin keitto maistui meille oikein hyvin.
Kommentit