Raisan reseptit-blogista bongasin hyvän ja nopeatekoisen pikkuleipäoheen. Hän kirjoitti ottaneensa ohjeen Taikinasta tuotteiksi kirjasta (oppikirja) Näyttääpäs tuo kirja olevan omassakin kirjahyllyssä.... kovin montaa ohjetta en ole vielä siitä tehnyt ( kirja ilmestyi vasta keväällä 2010) Kirjassa olevat ohjeet ovat aika isoja annoksia...kannattaa lukea ohje loppuun asti ja tarkkaan, ettei huomaa esim. tekevänsä 7 kg pikkuleipiä...sen suuruinen ohje kirjassa on näille suklaapikkuleiville.

Minä tein Raisan pienentämällä ohjeella kahden kokoisia pikkuleipiä ja sain ohjeella aikaiseksi lähes 60 kpl...osa aika isojakin pikkuleiviksi.

Suklaapikkuleivät
(n. 60 kpl)
 
250 g voita
3 ½ dl sokeria (pienensin jo sokerimäärää vähän...ensi kerralla taidan vieläkiv hieman vähentää määrää)
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
130 g = 1 levy Pandan maitosuklaata rouhittuna ( mikä suklaa vaan käy)
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja suklaarouhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa. Muotoile taikinasta sopivan paksuisia tankoja sen mukaan, valmistatko isoja vai pieniä pikkuleipiä. Koveta tangot pellin päällä jääkaapissa ennen leikkausta. Leikkaa tangot 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pellille. Jätä leviämisvara. Paista pikkuleipiä 190-200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia, pikkuleivän koosta riippuen.
 
Huom! Minä surrautin vähän sähkövatkaimella pehmitettyä voita ja sokeria "olevinaan vaahdoksi" ( kirjan alkuperäinen ohje käskee sekoittaa 20 asteiset kaikki ainekset lapavatkaimella taikiaksi) ja lisäsin muut ainekset ja leivoin heti pikkuleivät. Tanko pysyi ihan hyvin kasassa ja leikkaminen onnistui hyvin..... pikkuleivät valmistuivat hyvin nopeasti. Paistoin pikkuleivät taasen kaksinkertaissen  leivinpaperin päällä, niin ei tarvinnut ihan jatkuvasti vahata uunia.

Tässä koko ohjeella tullut kasa suklaapikkuleipiä.