Tällaista broileriruokaa tehtiin siskon kanssa/luona isommalle porukalle. Siskolla oli tämä blogini slaavilaisen broileripadan (alkujaan valion ohje) ohje mielessä, mutta siinä oli monia raaka-aineita mitä ei nyt haluttu käyttää, joten skipattiin tuo ohje ja näin muotoutui tämän postauksen ruoka-ohje. Tämä on aika riisuttu versio esim sipulia ei tällä kertaa haluttu laittaa ollenkaan. Jos sipulia haluaa laittaa, kannattaa se laittaa freesattuina lohkoina paprikan ja herkkusienien kanssa tasaisesti jaettuna astiaan..
Tälleen valmistui kuvissa oleva broileriruoka.
Uunibroileria kermaisessa paprika-herkkusienikastikkeessa
HUOM! Ohjeella tulee iso määrä ruokaa.
2 isoa pkt broilerin ohutleikkeitä (kanan ohut fileeleike Atria, 2 pkt = 1440 g)
rasvaa lihojen ruskistamiseen (voi, öljy tms)
mausteita: paprikajauhetta currya, suolaa, mustapippuria
2 isoa suippopaprikaa isoina suikaleina
1- 2 pientä prk kokonaisia herkkusieniä (laitoin vain 1 prk, kun oli tiedossa etteivät kaikki syöjät niitä ota)
Kastike:
4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa (jos ei tätä halua käyttää, laittaa tilalle ruokakermaa)
2 x 2 dl ruokakermaa (laitoin 15%)
vaaleaa maizenasuurustetta sakeuttamaan kastike
noin ½ dl tomaattipyrettä (tällä määrällä ei tule kovin tomaattista)
1 kpl kanaliemikuutio
hunajaa
mausteita: paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, soijakastiketta, currya ja vähän rakuunaa hienonnettuna
Valmistaminen:
(Halutessaan lihat voisi leikata puolikkaiksi, mutta me jätettiin ne nyt kokonaisiksi paria lukuunottamatta)
Ruskista lihat erissä kuumalla paistinpannulla käyttäen mieleistä rasvaa. Siirrä lihat uunivuokaan ja ripottele mausteita pinnalle. (Me laitettiin lihat uunipannulle yhteen kerrokseen, mihin laitettiin leivinpaperi, mutta tietenkin voi käyttää isoa uunivuokaa tai laittaa ruskistetut lihat hieman limittäin vuokaan.) Laita paprikasuikaleet ja valutetut säilykeherkkusienet tasaisesti vuokaan. Laita liha-astia 175 (-200) asteiseen uuniin kastikkeen teon ajaksi eli noin 10 minuutiksi.
Valmista kastike paistinpannulla/kattilassa: Mittaa vesi, ruokakerma ja smetana kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää maizenasuurustetta kunnes saat löysän kastikkeen. Kuumenna kastike kiehuvaksi. Lisää kaikkia mausteita… sorry vaan, taaskaan ei tullut maustemääriä mittailtua. Maistele kastiketta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Kaada/levitä kastike uunivuokaan. Jatka ruoan kypsentämistä kunnes lihat ovat kypsiä ja ruoan pinta on saanut vähän väriä. Jos ohuet lihat on laitettu vuokaan/pellille yhteen kerrokseen, ei siis limittäin, riittää noin 25-30 min kypsytys kastikkeen kanssa 175-200 asteisessa uunissa. Kokeiltaessa lihaa keskeltä haarukalla painaen, tuntuu kypsä liha oikein pehmeältä. Tarvittaessa laita lopussa uunin lämpöä pienemmälle, ettei ruoka kuivu/ruskistu liikaa.
Lihat näin aseteltuina kypsyy ruoka uunissa noin puolessa tunnissa.
Me tykätään tällaisesa ruoassa, että paistopintaa saa tulla.
Broilerin kanssa syötiin keitettyä riisiä ja kasviksia sekä lisäkesalaattia.
Tuo lautasen alareunassa oleva punainen on Salosen Pimeäpullo Paholaisen kastiketta. Hyvää!
Blogini broileriruokia- kategoriasta löytyy monia kymmeniä muita uunissa tehtäviä helppoja broileriruokia.
Kommentit