IMG_20210712_132915.jpg

Kropsua eväänä- blogin MIksu oli tehnyt uutukaisella airfryerillään täytettyjä tomaatteja.... siitä se ajatus mullakin lähti. Kiitos Miksu vinkistä.

Minä lisäsin meille vähän lisämakuja punasipulilla, tuoreella basilikalla ja mustapippurilla. Juustona käytin viherpippuri koskenlaskijaa ja yhteen laitoin lisäksi vielä sinihomejuustoa lisäksi. Myös ihan tavallinen koskenlaskija käy tai pelkästään sinihomejuusto tai valkohomejuusto tai vuohenjuusto tai mistä nyt itse kukin sattuu tykkäämäänkään.

Pekoniinkaan tällaista ei ole mikään pakko kietoa, vaan onhan se paljon parempaa, kun pinnalla on oikein ruskeaksi paisettu/grillattu rapsakka pekoni.

IMG_20210712_105220.jpg

Pekoniin käärityt täytetyt tomaatit

- tomaatteja -> hattu leikataan (tämä laitetaan kanneksi takaisin ennen pekoniin käärimistä) ja koverretaan pikkulusikalla tomaatin keskiosa pois (minä käytin sen pitsakastikkeeseen)

- mieleistä juustoa -> minulla oli viherpippuri koskenlaskijaa ja lisäksi yhteen sinihomejuustoa lisäksi

- puolikas pieni punasipuli ohuina siivuina

- kokonaisia basilikanlehtiä 1-2 isoa lehteä / tomaatti

- pekonisiivuja (tarvitaan 2 siivua /1 tomaatti)

- mustapippuria myllystä

(- ensi kerralla laitan lisäksi suolaripsauksen tomaatin sisälle ja kenties hieraisen valkosipulia tomaatin sisälle?)

Kypsytys airfryerissä, uunissa tai grillissä

IMG_20210712_105945.jpg

Koska en aikonut käännellä tomaatteja kypsymisen aikana, tähtäsin pekonien aloitus ja lopetuskohdat (mahdollisuuksien mukaan) pohjalle.  Pinnalle rouhin vielä mustapippuria myllystä. Noissa 2 on tikut, jotta erotan eri täytteet.

IMG_20210712_120450.jpg

Meidän airissa laitoin lämmöksi 180 astetta ja ajaksi ensin 10 minuuttia. Olisivat olleet syöntikunnossa, vaan halusin oikein ruskean rapsakan pekonin, joten laitoin 3-4 minuuttia lisäaikaa ja lämmöt täysille -> 200 astetta. Kertaakaan en kääntänyt, heilutellut yms paiston aikana. Huom. mulla oli todella isoja tomaatteja.

IMG_20210712_133054.jpg

Kunnon pihviveitset otettiin ruokailuun välineeksi, niin sai hyvin leikattua täytettyä tomaattia, ettei täyte pursuillut. Oli hyvän jämäkkää, ei ollut tomaattikaan mennyt löllöksi.

IMG_20210712_135102.jpg

Tässä tomaatissa on sekä viherpippuri koskenlaskijaa, että sinihomejuustoa juustona. Punasipulia ja basilikan 2 isoa lehteä. Tämä oli ehdottomasti maukkaampi. Niin miun maun mukainen. Vielä jos olisin hoksannut ripsauttaa vähän suolaa tomaatin sisälle, niin olis ollu omaan makuun täydellinen.

IMG_20210712_135048.jpg

Mulla on varmaan jotenkin kieroutunut makuaisti, silllä syötyäni tästä tomaatista puolikkaan kylmänä, oli se minusta vielä parempaa mitä kuumana. Maut tulivat paremmin esille. Eka kerta tämä oli kun tällaisia tomaatteja tein, vaan ei taatusti ollut viimeinen kerta.