Hyväntuulen keittiössä- blogissa oli kesällä tehty broilerimurekepihvejä Me-lehden ohjeella, joten minäkin päätin tehdä pihvejä broilerin jauhelihasta. Niitä kun tulee tehtyä harvemmin, miksihän?

 

Muokkasin ohjetta meille passeliksi ja jääkaapin sisällönkin mukaan....joten alla ohje miten minä tein.

Broilerimurekepihvit

(7 kpl)

400 g broilerin jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl turkkilaista laktoositonta jogurttia

1 muna

2 pientä sipulia vihreine varsineen hienonnettuna

½ tl suolaa

½ tl aromat-seosta

1 tl paprikajauhetta

½ tl currya

½ tl sitruunapippuria

1 tl sitruunamehua

rasvaa pihvien paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna seoksen turvota 15 minuuttia ennen pihvien paistamista. Paista tai kypsennä mikrossa pieni maistelupihvi, jotta saat pihvien maun mieleiseksesi. Kuumenna pannulla rasva ja nostele mureketaikina kahdella lusikalla suoraan pannulle pihveiksi. Minä tein ohjeesta 7 kpl pihvejä, joten ne mahtuivat paistumaan kerralla isolle pannulle. Paista pihvit aika miedolla lämmöllä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Varo, pihvit ruskistuvat kovin helposti liikaa pinnalta.

Tarjosin pihvien kanssa ihan vaan höyrytettyjä porkkanoita ja parsakaalia, sienirisottoa...

... ja vihersalaattia ( jääsalaattia, roomansalaattia ( leikkelen yleensä lehdet saksilla pienemmiksi), kurkkua, ananasta, vesimelonia, viinirypäleitä ja persiljaa