Helppotekoinen lihapata possunlihasta. Eikä tartte enemmälti vahtia, kun uuni hoitaa kypsentämisen.
Sipulinen possupata
800 g possun palapaistikuutioita
suolaa (laita aluksi 1 tl)
paprikajauhetta (vajaa 1 tl)
kokonaisia maustepippureita (10 kpl)
soijakastiketta (noin 1 rkl)
hunajaa (noin 1 rkl)
vettä
3 isoa keltasipulia
2 pulleaa valökosipulin kynttä
2 isoa porkkanaa
Valmistaminen
Laita lihapalat uunivuokaan ja se 250 asteiseen uuniin noin 15 min, eli kunnes lihat ovat ruskistuneet pinnaltaan. Sekoita lihoja ja anna vielä ruskistua noin 15 min. Kuori sinä aikana poorkkanat ja leikkaa lanteiksi. kuori sipulit ja leikkaa keltasipulit isoiksi lohkoiksi ja valmkosipulit viipaleiksi. Lisää vuokaan kaikki ainekset. Vettä sen verran, että kaikki ainekset kunnolla peittyvät. Anna lihapadan kypsyä noin 175 asteisessa uunissa vähintään 2½ tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kannen/folion voi laittaa vuoalle, ainakin osaksi aikaa. tarkista kypsän pataruoan maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita.
Meillä syötiin sipulista possupataa Annabella perunoiden kanssa ja lopusta lihapadasta muunsin kanssasyöjälle säilykepunajuurilla punajuurisen pataruoan perunasoseen kanssa syötäväksi.
Kommentit