CIMG0588.jpg

Keitettyjä perunoita jääkaapissa. Mitähän niistä tekisi? Ei rieskaa, eikä sämpylöitä, eikä mitään leipomista. 

Aika monelle varmasti tuttu tilnnne. Ihan perunamoussakaksi en tätä ruokaa rohkene nimittää, mutta aika paljon sen tapainen ruokalaji kuitenkin on. Eikä taaskaan ole tarkkaa ohjetta.

Tähän laatikkoruokaan tein tällä kertaa ihan tarkoituksella jo edellisenä päivänä osan. Kun tein lindströminpihveille lisäkekastikkeeksi valkoista sipulikastiketta, tein sitä tarkoituksella niin reilusti, että sitä riitti tähänkin laatikkoruokaan. Valkoisen sipulikastikkeen ohjeen löydät esim täältä.(tehtävä tähän ruokaan 2x ohje = 7-8 dl kastiketta) Jos et laita tähän kastikkeeseen sipulia, niin laita sitä ruskistumaan jauhelihan joukkoon. Kummin vain, sipulia tämä ruoka kaipaa.

Samoin lisäkeperunoita keitin tarkoituksella niin, että niitä piisasi tähänkin ruokaan.

Enää oli vain ruskistettava naudan 10% jauheliha, 400 g (nyt en laittanut sekaan sipulia, kun kastikkeessa oli sitä paljon), sekaan mausteita (suolaa, valkosipulia, mustapippuria, oreganoa) ja tomaattimurskaa.(tai tomaattipyrettä tai paseerattua tomaattia, mikä vaan käy) = paksu punertava jauhelihasipulimössö, maistua pitää hyvälle ja saa olla aika voimakkaasti maustettua, sillä perunat imevät makuja.

Keitetyt perunat kuoritaan ja viipaloidaan.

Sitten vaan ladotaan vuokaan kerroksittain aineksia lasagnen tapaan. Alimmaiseksi vähän kastikkeita, kumpaakin ja niiden päälle ladotaan kunnon kerros perunaviipaleita, molempia kastikkeita ja taas perunoita jne. Jos haluaa, niin väliinkin voi laittaa juustoraastetta, kun kastikkeessa ei sitä ole (minä en laittanut). Päällimmäiseksi valkoista kastiketta. Pinnalle ripottelin vielä juustoraastetta ja vuoka noin +175 asteiseen uuniin, kunnes pinta ruskistunut ja muhinut hyväksi. Minä laitoin ruoan tarkoituksella tuollaiseen korkeaan vuokaan, niin sain aineksista monta kerrosta. Jos laittaa matalampaan, kypsyy nopeammin. Periaatteessahan kaikki ainekset ovat jo kypsiä, mutta kyllä ruoan uunissa pitää  tekeentyä kunnolla. Minulla ruoka muhi uunissa lähes tunnin.

CIMG0584.jpg

Laatikko menossa uuniin ruskistumaan ja tekeentymään lähes tunniksi. Tykkäsimme tästä laatikkoruoasta paljon, myös lämmitettynä.