Possunlihakastike
300 g possun kinkkusuikaleita
1 iso sipuli hienonnettuna
rasvaa ruskistamiseen
vettä
suolaa, pippuria,
n.1 tl soijakastiketta
n.2 rkl tomaattipyrettä
1 pieni prk herkkusieniviipaleita ilman lientä
ruskeaa kastikesuurusta (Maizena)
1 dl ruokakermaa
1 iso mauste/suolakurkku kuutioina
Ruskista lihasuikaleet ja hienonnettu sipuli. Lisää vettä niin että lihat peittyvät + mausteet. Hauduta noin tunnin ajan. Lisää kypsymisen aikana vettä tarpeen mukaan. Suurusta kastike. Lisää herkkusienet, ruokakerma ja maustekurrkku. Kuumenna kastike vielä kiehuvaksi ja tarkista maku.
Tällä ohjeella tehdystä kastikkeesta riittää neljälle syöjälle ihan hyvä aikuisten annos.
Kommentit