Tällä ohjeella tehty omenapiirakka on meidän perheen suosikkia... ja koko suvunkin.
Omenapiirakka
(pellillinen)
Pohja:
3 munaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g rasvasulaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
-----------------------
omenoita 5 - 6 kpl
fariinisoskeria noin 1 dl
kanelia
----------------------
päälle:
2 dl maitorahkaa
2 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
4 munaa
2 tl vanilliinisokeria
Valmistaminen:
- vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää rasva, maito ja kuivat aineet -> tasainen taikina
- levitä taikina paperoidulle pellille ja lado omenalohkot päälle
- mausta piirakka fariinisokerilla ja kanelilla
Tässä piirakka on menossa uuniin paistumaan 175-200C, kunnes piirakka on lähes kypsää
...sitten piirakan päälle laitetaan maustettu rahka-kermaviili-munaseos...
... ja seos levitetään piirakan päälle ja piirakan paistamista jatketaan kunnes pintaseos on hyytynyt ja saanut hieman väriä reunoista
Tässä piirakka valmiina. Kokonaispaistumisaika on noin 50 min. Kypsyyden voi kokeilla tikulla. Vaikka minä laitoin taas kerran kaksi leivinpaperia pellille, jouduin laittamaan tyhjän ylimääräisen pellin piirakan alle loppupaistumisen aikana, koska pohja olisi saanut muuten liikaa väriä. ( johtuu uunimerkistä, muillakin saman uunin omistavilla on sama vika eli leivonnaiset meinaavat palaa pohjasta, vaikka on tasalämpö päällä ja muut asiat ok...)
Tämä piirakka saa sunnuntaina auton kyytiä lähes 300 km ja matkustaa sisareni porukalle popsittavaksi.
Kommentit