CIMG5883-001.jpg

Suolaisten pannukakkujen teko on jäänyt vähälle, vaikka ne ovat nopeatekoisia ja kivoja jääkaapin-tyhjennys-ruokia. Pinnalle voi laittaa melkeimpä mitä vaan kypsää. Pinnalle ripoteltavat juustoraasteet antavat lisämakua ja pannari vaan paistumaan.

Minä olen tykästynyt käyttämään kaurajauhoja, joten tähänkin laitoin osaksi jauhoja kaurajauhoja. Niiden tilalle käy tietenkin myös muut jauhot esim. sämpylä- tai grahamjauhot tai sitten ltekee pannarin kokonaan vehnäjauhoista

Helppo kinkku-paprikapannukakku

(27-30 cm piirakkavuoka, tuplaamalla ohjeen, saat pellillisen kokoisen suolaisen pannarin)

Taikina

4 dl maitoa

2 kananmunaa

½ tl suolaa

2-3 rkl rasvasulaa (voi laittaa öljyäkin)

Ihan pikkusen vajaa 1 dl kaurajauhoja (tai esim sämpyläjauhoseosta tai tämäkin vehnäjauhoja)

1½ dl vehnäjauhoja

ripsaus mustapippuria (en laittanut, koska käytin pippurikinkkua)

(jos kaipaa yrttistä lisämakua, käy tähän oikein hyvin esim kuivattu provencen yrttimauste vajaa 1 tl)

Pinnalle

75 - 100 g pippurikinkkua tms. kokolihaleikkelettä/savukinkkua

1-2 minipaprikaa (laitoin 2 ja pannarissa maistui paprika ihan reilusti)

noin 1 dl juustoraastetta

Valmistaminen

Sekoita pallovatkaimella maitoon mausteet, jauhot ja kananmunat.Taikinan voi antaa tekeentyä noin 15 min. Minä laitan yleensä heti paistumaan.

Kaada taikina voideltuun (tai laita vuokaan rypistetty leivinpaperi) piirakkavuokaan.

Ripottele pinnalle tasaisesti hienonnettu lihaleikkele, oikein pienet paprikakuutiot ja juustoraaste.

Paista pannukakkua 200 asteisen uunin alatasolla tasalämmöllä  20-25 min tai kunnes pohjakin on saanut väriä ja pinnalla nätti paistopinta.

Anna pannarin tekeentyä hetkinen peitettynä ja leikkaa se sitten annospaloiksi. Tarjoa pannari lämpimänä.

CIMG5879.jpg

Minä tykkään paistaa pannarin ihan kunnolla ruskeaksi, vaaleammasta tykkäävät ottavat aikaisemmin pois uunista.

CIMG5891.jpg

Pannari on hyvää ihan sellaisenaan välipalana, kahvilla suolaisena tarjottavana tai jos tekee salaattia lisäksi, niin ihan täysateria on valmis. Minä tykkään suolaisesta pannarista myös kylmänä.