Tällä kertaa raparperiversiota tästä mieluisasta ( ainakin meille) piirakasta....

Laitoin raparperia kohtuudella, niin ei tullut kovin kirpakkaa piirakka....

Vaniljainen raparperipiirakka

( 50 cm uunin pellillinen)

Pohja
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna
3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Päälle
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl rasvatonta maitoa
n. 7 dl raparperin paloja ( enemmänkin voisi laittaa)

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula jäähtynyt margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.(minä laitoin taaskin kaksinkertaisen leivinpaperin, ettei pohja tummuisi liikaa) Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle  pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Levitä raparperinpalat tasaisesti pinnalle. Paista 175 - 200 asteessa  n. 30 min. Varo, ettet kypsennä piirakkaa liian kuivaksi.

Mansikkaversion samasta piirakasta läydät täältä ja mustikkaversion täältä.