Tämä ei ole valmistamisen suhteen mitään pikaruokaa....

2044017.jpg

Pitkään haudutettava lihapata

800 g karjalanpaistilihoja

rasvaa ruskistamiseen

vettä

suolaa, kokonaisia maustepippureita, laakerinlehtiä

500 g juureskuutioita ( Apetit, pakaste, sorry...minulla oli tässä ensin väärä kasvis laitettuna)

1 iso sipuli

Ruskista lihat rasvatulla paistinpannulla. Siirrä uunivuokaan ja laita vettä niin että lihat just ja just peittyvät + lisää mausteet. Hauduta 175-200 asteisessa uunissa vähintään 2½ tuntia ja lisää sitten sipulit ja keittojuurekset ja jatka kypsentämistä väh. tunnin ajan. Kypsentämisen aikana on vettä lisättävä tarvittaessa ja sekoittaakin on hyvä muutamia kertoja. Kansi/folio vuoan päälle, jos haluaa.

Lihapata oli ihanan mureaa...söimme keitettyjen perunoiden, vihersalaatin ja itse säilöttyjen punajuuriviipaleiden kera.