Tämä ei ole valmistamisen suhteen mitään pikaruokaa....
Pitkään haudutettava lihapata
800 g karjalanpaistilihoja
rasvaa ruskistamiseen
vettä
suolaa, kokonaisia maustepippureita, laakerinlehtiä
500 g juureskuutioita ( Apetit, pakaste, sorry...minulla oli tässä ensin väärä kasvis laitettuna)
1 iso sipuli
Ruskista lihat rasvatulla paistinpannulla. Siirrä uunivuokaan ja laita vettä niin että lihat just ja just peittyvät + lisää mausteet. Hauduta 175-200 asteisessa uunissa vähintään 2½ tuntia ja lisää sitten sipulit ja keittojuurekset ja jatka kypsentämistä väh. tunnin ajan. Kypsentämisen aikana on vettä lisättävä tarvittaessa ja sekoittaakin on hyvä muutamia kertoja. Kansi/folio vuoan päälle, jos haluaa.
Lihapata oli ihanan mureaa...söimme keitettyjen perunoiden, vihersalaatin ja itse säilöttyjen punajuuriviipaleiden kera.
Kommentit