Niinä kertoina kun en halua laittaa uunia kuumenemaan ja on enemmän syöjiä, tulee useinkin laitettua tämän tapaista broileriruokaa. Liinasta päätellen joulun jälkeen on vieraita ollut ja silloin on syöty tämä ateria. Omalle porukalle en sentään kilosta lohaa tekin tällaistakaan ruokaa, vaikka siitä tykkäämmenkin.
Tämä versio on kermainen, vaan jokainenhan voi halutessaan vähentää ruokakeman määrää ja lisätä veden/broielriliemen määrää.
Broileri-paprikapata
noin 1 kg broilerin rintafileitä tms (maustamaton)
öljyä lihojen ruskistamiseen
currya tai currytahnaa
kurkumaa
suolaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta
ripsaus sokeria
töräys sinappia
valkosipulin kynsiä (laitoin 3 pulleaa)
noin 6 dl ruokakermaa
noin 2 dl vettä
2 isoa punaista suippopaprikaa
vaaleaa Maizena suurustetta
Leikaa lihat halutessasi pienemmiksi (minä leikkasin kahtia). Kuumenna öljytilkka padassa/paistinpannulla ja ruskista lihat joka puolelta 2-3 erässä. Kun kaikki ruskistettu, laita lihat pataan ja lisää mausteet. Sekoittele kunnolla. Lisää pataan vettä ja ruokakermaa ja taas sekoitellaan.... lihojen kuuluu olla nesteen peitossa. Hauduta lihat lähes kypsiksi miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen ja lisää vasta sitten paprikapalat sekaan pehmenemään. Nostele lihat padan toiselle puolelle ja lisää nesteosaan hieman vaaleaa Maizenasuurustetta....tämä ei toki ole välttämätöntä. Hyvää on ilman suurustettakin. Tarkista ruoan maku.
Me söimme broileripadan lisukkeina keitettyä täysjyväriisiä aika reilusti maustettuna, keitettyjä kasviksia ja vihersalaattia.
Salaatissa on paria sorttia vihersalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja, ananasta, mandariinia, oliiveja ja viinirypäleitä
Kommentit