CIMG5657.jpg

Niinä kertoina kun en halua laittaa uunia kuumenemaan ja on enemmän syöjiä, tulee useinkin laitettua tämän tapaista broileriruokaa. Liinasta päätellen joulun jälkeen on vieraita ollut ja silloin on syöty tämä ateria. Omalle porukalle en sentään kilosta lohaa tekin tällaistakaan ruokaa, vaikka siitä tykkäämmenkin.

Tämä versio on kermainen, vaan jokainenhan voi halutessaan vähentää ruokakeman määrää ja lisätä veden/broielriliemen määrää.

Broileri-paprikapata

noin 1 kg broilerin rintafileitä tms (maustamaton)

öljyä lihojen ruskistamiseen

currya tai currytahnaa

kurkumaa

suolaa

sitruunapippuria

paprikajauhetta

ripsaus sokeria

töräys sinappia

valkosipulin kynsiä (laitoin 3 pulleaa)

noin 6 dl ruokakermaa

noin 2 dl vettä

2 isoa punaista suippopaprikaa

vaaleaa Maizena suurustetta

Leikaa lihat halutessasi pienemmiksi (minä leikkasin kahtia). Kuumenna öljytilkka padassa/paistinpannulla ja ruskista lihat joka puolelta 2-3 erässä. Kun kaikki ruskistettu, laita lihat pataan ja lisää mausteet. Sekoittele kunnolla. Lisää pataan vettä ja ruokakermaa ja taas sekoitellaan.... lihojen kuuluu olla nesteen peitossa.  Hauduta lihat lähes kypsiksi miedolla lämmöllä aina välillä sekoitellen ja lisää vasta sitten paprikapalat sekaan pehmenemään. Nostele lihat padan toiselle puolelle ja lisää nesteosaan hieman vaaleaa Maizenasuurustetta....tämä ei toki ole välttämätöntä. Hyvää on ilman suurustettakin. Tarkista ruoan maku.

CIMG5660.jpg

Me söimme broileripadan lisukkeina keitettyä täysjyväriisiä aika reilusti maustettuna, keitettyjä kasviksia ja vihersalaattia.

CIMG5650.jpg

 

CIMG5641.jpg

Salaatissa on paria sorttia vihersalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja, ananasta, mandariinia, oliiveja ja viinirypäleitä