Possu-kaalipata
( 4-5 annosta)
400 g possun suikalelihoja
rasvaa ruskistamiseen
vettä
lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
suolaa
paprikajauhetta, pippuria
2 sipulia hienonnettuna
600 g valkokaalia paloiteltuna
3 isoa porkkanaa paloiteltuna
1 dl puuroutumatonta riisiä
meiramia
siirappia
( 1 dl pakastettuja kantarelleja)
Ruskista possunliha ja laita se kattilaan mausteiden ja veden kanssa ja hauduta lihaa vähintään ½ tuntia ( minä hauduttelin tunnin). Lisää kattilaan sipuli, valkokaali, porkkanat ja riisit ja tarvittaessa lisää vielä vettä. Nestettä pitäisi olla niin että noin puolet aineksista peittyvät. Hauduttele pata kypsäksi välillä pohjaa myöten sekoitellen. Minä lisäsin vielä extrana pakastettuja kantarelleja makua antamaan ( kiitos H sienistä). Lisää vielä meiramia ja siirappia ja tarkista maku.
Kommentit