Nämä pikkuisen ruisleivän näköiset suklaiset herkut ovat olleet jo pitkään kokeilulistallani ja viimein sain niitä tehtyä....ohje on ollut vaikka kenen blogeissa, niin koti- kuin ulkomaistenkin..... minä otin ohjeen täältä Timpin keittiöstä.

Ohje näyttää olevan sama mitä nyt muutamia blogeja katsoin missä tämän näin, vaan kovin eri määriä olemme itse kukin annoksesta tehneet pikkuisia suklaalimppuja. Minä tein (onneksi) vaan yksinkertaisen ohjeen ja siitäkin tuli noin 70 kpl "miniruislinppuja"

 

SUKLAALIMPUT

( noin 70 kpl )

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3½ dl sokeria

2 munaa

150 g sulatettua tummaa suklaata

1 1/4 dl voisulaa

siivilöityä tomusokeria palleroiden kierittelyyn ennen paistamista

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä jäykähkö taikina jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi. Pyöritä taikinasta palloja, kieritä pallot tomusokerissa ja paina niitä hieman littanoiksi pellillä. Paista pallosia 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Paistoin koekakun taikinasta sekä ihan pallerona että hieman litistettynä ja ehdottomasti kauniimpi tuli hieman litistetystä.... ihan samalla tavalla ei repeilyt näissäkään näy, vaan eihän ruislimputkaan ole kaikki prikulleen saman näköisiä.

Suklaalimppujen taikina oli todella helppo käsiteltävä...ei tarttunut käsiin, eikä pöytään, eikä jauhojakaan tarvinnut yhtään käyttää tekovaiheessa. Kiirus kun oli paistamaan, annoin taikinan tekeytyä hetkisen pakastimessa  Näitä tehdään ehdottomasti toistekin.... nämä suklaalimput menevät kyläreissulle viemisiksi ja eilen jo eräs ystävä sai muutamia maisteltaviksi.