Tällainen mehevä raparperi-mansikkapiirakka vietiin viemisinä ystäväperheen mökille yhdessä näiden pikkuleipien kanssa. Olen muutaman kerran aikaisemminkin tehnyt tällä Ainolta otetulla ohjeella ja täytyy kyllä edelleenkin todeta, että tällä ohjeella tulee hyvää, mehevää piirakkaa/torttua. Tällä kertaa laitoin raparperien seuraksi myös mansikoita....ihana yhdistelmä tässäkin

Mehevä vanhan ajan raparperi-mansikkatorttu

2 kananmunaa

200 g sokeria (2 1/2 dl)

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa (ruokakermakin toimii)

1 dl voisulaa (tai margariinisulaa)

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

n.3 dl kuorittua, paloiteltua raparperin paloja (alkukesän raparpereja on turha kuoria)

n. 3 dl mansikoita (paloiteltuna?)

Muruseos päälle:

50 g pehmeää voita

100 g sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina voideltuun (ja leivinpaperilla vuorattuun) suokaan. Pese (ja kuori) raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle yhdesä mansikoiden kanssa. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle. Kypsennä vähän alle 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä..... minulla torttu joutui olemaan uunissa n. 50 min.....  Tsekkaa keskeltä, että torttu on varmasti kypsää.  

... taaskin tein tähän samaiseen torttuvuokaan ja just ja just  tuo annos tähän mahtuu ( varoilta laitoin torttuvuoan pellin päälle uuniin) .... aika kauan vaan joutuu paistamaan, tulee sen verran paksu torttu.... hyvän mehevänä kuitenkin pysyi....hieman loppupuolella laskin lämpötilaa, ettei reunat menisi kauhean tummiksi.... papereita en tykkää laittaa kesken paiston päälle kuin äärimmäisessä hädässä