Pitkään on tämäkin kakku ollut kokeiltavien listalla..... paljon puhuttu ja kehuttu Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakku..... ja olihan kakku hyvää
Joitakin pieniä muutoksia ohjeeseen tein ja muutin täytteaineiden yhdistelyjärjestystä....
MInä tein kakun tummalla käärötorttupohjalla....tykkäämme siitä enemmän ja unohdin ostaa keksit kaupasta
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
200 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa
TAI
tee käärötorttutaikinasta pohja. Minä paistoin pellin kokoisen levyn suhteilla; 4 munaa+1½ dl sokeria+1½ dl jauhoja + 2 rkl tummaa kaakaojauhetta. Loppulevystä kääräsin 2 pientä käärötorttua.
Täyte:
3 dl vatkautuvaa kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa (laitoin valkosuklaa-limerahkaa)
1 dl sokeria ( laitoin vajaan)
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + 2 rkl vettä
1- 2 rkl sitruunamehua (laitoin 1 rkl)
1½ isoa daimia murustettuna
Koristeeksi;
daim-suklaata tai muuta ....minä leikasin 2 palaa daimia ( saksilla...oli kätevää) ja lisäksi vielä rouhittua valkosuklaata.
Valmistaminen;
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( halkaisija 20 cm). TAI tee käärötorttulevy ja leikaa siitä irtopohjavuoan kokoinen pohja. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 min. Lisää rahkan sekaan sokerit, sitruunamehu ja sulatettu suklaa sekä daimmurut. Vatkaa kerma vaahdoksi.Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki ja yhdistä haalea liivateneste rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä täytteeseen kermavaahto nostellen.Tarkista maku ja lisää sokeria oman mieltymyksesi mukaan. Kaada täyte vuokaan murupohjan/ käärispohjan päälle, anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia tai mieluummin yön yli. Koristele vuoasta irrotettu kakku Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Huom! Jos et halua siirrellä hyytelökakkuja valmiina tarjoiluvadille, voi sen tehdä myös suoraan tarjoiluvadille ilman irtopohjavuoan pohjaosaa. Toimii hyvin, eikä tarvita pehmeämmänkään kakun nostossa apukäsiä
Kakku oli todella hyvää....daimsuklaafanin mielipide.
Mansikka-ajan ollessa/tullessa käsille, olisivat varmasti mansikatkin hyvä yhdistelmä kakun koristuksekseksi/lisäkkeeksi.... melkein suussa jo tunnen daimsuklaatäytteen ja mansikan maun
... ja käärötorttulevyn jämistä tehtiin tällaista...
Kääriksen sisällä kotitekoista omenahilloa reilun paksu kerros ja ohuelti kermavaahtoa... oli muutes tämäkin hyvää.
Kommentit