Helppoa ruoanlaittoa....ainekset vuokaan ja ruoka kypsymään uuniin useammaksi tunniksi. Lihana oli kassler, joka toki kypsyy jo parissakin tunnissa oikeinkin pehmoiseksi, muttei pidempikään kypsytysaika sitä pilaa. Jos on aikaa haudutella lihapataa oikein pitkään, voi lämpötilan laskea vieläkin matalammaksi.
Pitkään uunissa haudutettu lihapata
noin 1 kg porsaan raakaa kassleria paloiteltuna isohkoiksi kuutioiksi
1 oikein iso keltasipuli lohkoina
suolaa (aluksi 1 tl ja sitten lisäilee oman maun mukaan kypsymisen loppupuolella tarpeen mukaan lisää)
kokonaisia maustepippureita (noin 10 kpl)
paprikajauhetta (aluksi 1 tl )
laakerinlehtiä (3-4 kpl)
soijakastiketta (noin ½ rkl)
hunajaa ( aluksi noin 1 rkl )
vettä (sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät......tarvittaessa lisää kypsymisen aikana)
4 isoa kuorittua porkkanaa paksuina lantteina/viipaleina
Laita lihapalat uunivuokaan, ripottele mausteet sekaan.
Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lihoja voi sekoitella ruskistumisen aikana.
Lisää vuokaan sipulit ja nestettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Jatka ruoan kypsentämistä 175 asteisessa uunissa noin 1½ - 2 tuntia.
Lisää sitten paloitellut porkkanat ja jatka kypsentämistä vielä ainakin tunnin verran.
Lisää kypsymisen aikana vettä tarpeen mukaan. Kansi/folio vuoan päälle, niin nestettä ei haihdu niin paljoa.
Kypsentämisen loppupuolella voi makua ruveta jo tarkistelemaan ja lisäillä makuja, jos katsoo tarpeelliseksi.
Näin ihania kukkasia sain ystäväperheiltä....
Mimmin keittiö toivottaa kaikille lukijoilleen oikein mukavaa ja makoisaa pääsiäistä.
Kommentit