Eilen kokeilin minulle uuden pipari-juustokakkuleivonnaisen ja siitä jäi tähteeksi aloitettu prk karamellisoitua kondensoitua maitoa (siis sitä valmista paksua kinuskimaista), joten hyödynsin sitä tämän päivän jälkiruokaan. Tällä kertaa pohjaksi laitoin kreikkalista jogurttia ja makua antavaksi ainekseksi hyödynsin valmista puolukkasurvosta.
Puolukka-kinuskiherkku (kreikkalaisesta jogurtista)
(meillä tästä määrästä tehdään 3-4 (pientä) annosta)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
300 g kreikkalaista jogurttia
kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (laitoin 2 kukkuraa keittolusikallista) tai kinuskikastiketta oman maun mukaan
noin 1 dl puolukkasurvosta
Koristeeksi
puolukoita
piparimuruja/pikkupipari tms
Valmistus
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, puolukkasurvos ja kinuski ja sekoita kaikki sekaisin. Tarkista maku mieleiseksi. Jaa annoskulhoihin ja koristele annokset.
Tästä käytin muutaman lusikallisen. Suurin osa meni muuhun herkkuun. Sen ohjeen laitan huomenna blogiin.
Pipareita ei Mimmin keittiössä ole paistettu, eikä taideta paistaakkaan, joten samaa makumaailmaa satiin piparpähkinästä annokseen.
Tämänkin vuoden joulukalenteri saatiin ystäväperheeltä. Iso kiitos ystävälle.
On suklaakalenteri, missä on eri makuisia täytteitä. Saadaan kanssasyöjän kanssa aika monta pullollista tyhjentää jouluun mennessä. Tämän illan kahville onkin kummallekkin omat pullot.
Kommentit