CIMG4920.jpg

Samantapaisia kasvishöystöjä mitä tämä on, tulee tehtyä aika usein.Tällaiset ruoat valmistuvat nopeasti ja aineita vaihdellen saa nopeasti aina hieman erilaisen lisukkeen tai voihan tällaisen syödä sekasyöjäkin kevyenä ateriana ihan tällaisenaan, ilman lihaa. Proteiinin lähteeksi voisi paistaa vaikka halloumia/grillijuustoa tai murentaa fetaa höystön päälle.

CIMG4916-002.jpg

Minä olisin voinut popsia ihan vaikka yksin eilisen kasvishöystön. Tähän versioon laitoin valkokaalia ohuina suikaleina ja se käy mielestäni oikein hyvin tällaiseenkin. Maustelista näyttää pitkältä, vaan ei niitä kaikkia mikään pakko ole laittaa. Meillä tuli vähän kiire eilen päästä syömään, kun tuli vieraita, joten tuoreet yrtit jäivät hakematta etupihalta ruokaan. Hyvää oli kyllä tällaisenäänkin.

Kasvishöystö

(kahdelle lisäkeruokana)

½ isoa suippopaprikaa

1 iso sipuli vihreine varsineen

10 cm pätkä vihreästä pienehköstä kesäkurpitsasta

5 cm lohko valkokaalia ohuina suikaleina

öljyä + voita kasvisten kuullottamiseen

mustapippuria myllystä

pieni loraus soijakastiketta

1 pullea valkosipulin kynsi raastettuna

hunajaa teelusikan kärjellinen (tai ripsaus sokeria)

makeaa chilikastiketta

suolaa?

Kuumenna pannu kuumaksi, lisää loraus öljyä + voita ja anna rasvan ruskistua. Humpsauta heti perään kaikki esikäsitellyt kasvikset ja freesaa/kuullota niitä muutama minuutti sekoitellen. Lisää mausteet kuullottamisen aikana. Maistele. Minä laitoin sen verran ison lorauksen soijakastiketta, että lisää suolaa ei höystöni kaivannut. Älä ylikypsennä höystöä, se Kypsyy ihan muutamassa minuutissa.

Minä tein ensin höystön valmiiksi, laitoin sen kannelliseen kattilaan ja pidin lämpimänä ja paistoin vasta sitten ohuetpihvit kahdella pannulla. Pihvit maustoin vasta ruskistamisen jälkeen suolalla ja mustapippurilla. Ja heti syömään. Lisukkeena oli siis vielä kanssasyöjän laittamia lankkuperunoita airfryerillä. Mausteena niissä oli suolan lisäksi pippuria aika reilulla kädellä laitettuna. Vaan kyllä ne ovat hyviä.

CIMG4923-001.jpg

Lihana oli jälleen possun ulkofilepihvejä. Nuijin pakkauksessa olevia lehtipihvejä vaan paljon ohuemmiksi muovin läpi ja vasta sitten paistoin nopeasti kuumalla pannulla ja mausteet pintaan. Kanssasyöjä teki vielä lisäkkeeksi lankkuperunoita airfryerillä.

CIMG8002-001.jpg

Tässä höystössä on vaan pientä keltaista kesäkurpitsaa viipaleina, suippopaprikaa isoina suikaleina, sipulin vihreitä varsia hienonnettuna, vähän hunajaa, mustapippuria myllystä, tuoretta basilikaa hienonnettuna ja suolaa ja alla on paistettuja possun ulkofilepihvejä.

CIMG8152.jpg

Tässä versiossa on vain paistettua paprikaa, sipulia, suikaloidut paistetut lihasiivut ja reilusti mausteita (suola, mustapippuri myööystä, ripsaus sokeria, soijakastiketta, makeaa chilikastiketta ja valkosipulimurskaa)